Lapin keskussairaalan laajennuksen kohtalo on nyt ministerien käsissä

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta antaa torstaina lausunnon sairaalan laajennuksesta, jonka jälkeen ministeri Annika Saarikko päättää, saako investointi poikkeusluvan.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Lapin keskussairaalan laajennus vaihe 2, havainnekuva ITU
Havainnekuva sairaalan laajennuksesta.Arkkitehtitoimisto nimimerkillä ITU

Lapin keskussairaalan laajennuksen ratkaisun hetket ovat käsillä. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta antaa torstaina lausunnon sairaalan laajennuksesta.

Raha-asiainvaliokunta valmistelee asiat, joilla on huomattava taloudellinen merkitys tai joista muuten vaaditaan raha-asianvaliokunnan lausunto. Valiokunnan puheenjohtaja on pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja muut jäsenet ovat ministereitä.

Raha-asiainvaliokunnan jälkeen asia menee sosiaali- ja terveysministeriöön, jossa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) päättää, saako Lapin keskussairaalan iso investointi poikkeusluvan. Vielä ei ole tiedossa, päättääkö Saarikko asiasta heti torstaina vai myöhemmin.

Hinta 131 miljoonaa euroa

Lapin keskussairaalan laajentaminen aiotaan aloittaa valmistelevilla töillä ensi vuonna ja varsinainen rakentaminen vuonna 2020. Laajennuksen pitäisi olla valmiina vuoden 2023 kesällä. Rovaniemellä, Ounasvaaran kupeessa sijaitsevan sairaalan investointi maksaa arviolta 131 miljoonaa euroa.

Laajennuksessa muun muassa rakennetaan lisää parkkipaikkoja ja tehdään tilat psykiatriselle hoidolle, joka toimii tällä hetkellä Muurolan kylässä. Investoinnilla valmistaudutaan siihen, että Lapin keskussairaalasta tulee laajan päivystyksen sairaala.

Investointi tarvitsee vielä Lapin sairaanhoitopiirin valtuuston päätöksen.

Oulun yliopistollisen sairaalan laajennus sai hiljattain ministeriöltä vihreää valoa.