Mikkelin keskussairaalan kanttiini ulkoistetaan – remontti sulkee neljäksi kuukaudeksi

Kanttiinitoiminnan kilpailutukseen osallistui kaksi yritystä, ja kilpailutuksen voitti Fazer.

Mikkeli
A mug of coffee and a bun.
Jyki Lyytikkä / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän ylläpitämä kanttiinitoiminta on päätetty ulkoistaa ja sitä ennen tiloissa alkaa remontti. Kanttiiniin tulee lisää asiakaspaikkoja ja tilojen ilme uudistuu.

Kanttiinin vakituinen henkilöstö siirtyy muihin tehtäviin ja määräaikaisten työntekijöiden työt loppuvat. Mikkelin keskussairaalan kanttiinissa on ollut parhaina päivinä jopa 300 asiakasta.

Kilpailutukseen osallistui vain kaksi yritystä, ja Fazer voitti kilpailutuksen.

– Odotettiin kyllä enemmän tarjoajia, mutta tuli vain kaksi. Toinen oli valtakunnallinen, ja toinen paikallinen. Näiden kahden kesken valinta tehtiin. Yhtenä valintaperusteena oli tarjonnan laajuus ja uusien konseptien luominen, tila- ja tukipalvelujen johtaja Veli Matti Thure kertoo.

Kahvilatoimintaan tulee tauko ensi vuoden huhtikuuhun saakka. Päivystyksen puolella asiakkaiden käytössä on välipala-automaatti ja harkinnassa on kahviautomaatin hankkiminen pääsisäänkäynnin aulaan.

Torstaina oli viimeinen kanttiinin aukiolopäivä ennen korjaustöitä.

Asiakkaissa kanttiinin sulkeutuminen useaksi kuukaudeksi herättää ihmetystä.

– Vähän tuli yllätyksenä, että tämä menee kiinni. Tämä vaikuttaa varmasti eniten heihin, jotka ovat sairaalassa pidemmän aikaa. Onhan se tosi harmi, pohtii Heli Loukomies.

– Jos joutuu olemaan kaksitoista tuntia syömättä kuten minäkin, on aika hirveää jos ei ole kanttiinia, sanoo Kari Asikainen.

Lue myös:

Mikkelin keskussairaalan kahvio kiinni useiksi kuukausiksi