Lasten mielenterveysongelmat puhuttivat kansanedustajia kyselytunnilla – Saarikko myönsi: Mielenterveyslain uudistus ei etene tällä hallituskaudella

Eduskunnassa vietetään myöhemmin illalla perinteisiä pikkujouluja.

Kyselytunti (Eduskunta)
Eduskunnan täysistunto
Eduskunnan täysistunto

Lasten kasvavat mielenterveysongelmat puhuttivat tänään torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

SDP:n kansanedustaja Kristiina Salonen nosti asian esiin viitaten Ylen eilen keskiviikona julkaisemaan uutiseen, jonka mukaan yli 90 000 suomalaista lasta kärsii mielenterveysongelmista ja lastenpsykiatrian potilaiden määrä on kasvanut koko 2000-luvun.

Salonen kysyi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolta (kesk.), koska tämä aikoo tuoda eduskunnan käsiteltäväksi mielenterveyslain uudistuksen.

Saarikko myönsi, että lakiuudistus ei ole tulossa eduskuntaan enää tällä hallituskaudella.

– Lainsäädäntö ei valitettavasti valmistunut riittävän hyväksi kokonaisuudeksi, että olisin voinut tuoda sen varmoin mielin siitä, että se olisi parantanut kaikkien asemaa, Saarikko sanoi.

SDP:n kansanedustajan Krista Kiurun mukaan mielenterveyslain uudistaminen kaatui ministeriössä siihen, että lain valmistelu petti.

– Tuli ministerillekin varmasti yllätyksenä, Kiuru sanoi Saarikon nyökytellessä ministeriaitiossa.

Saarikko myönsi, että Krista Kiurun arvio siitä, mitä lakiuudistukselle tapahtui oli oikea ja valitettava.

Voit katsoa kyselytunnin Yle Areenasta tai klikkaamalla jutun kuvaa.

Kyselytunnin jälkeen pikkujoulut

Täysistunnon jälkeen eduskunnassa vietetään perinteisiä eduskuntaryhmien pikkujouluja.

Uusien pelisääntöjen mukaan eduskuntaryhmien tilaisuudet saavat alkaa vasta täysistunnon päätyttyä, ja niitä voi jatkaa enintään puolilleöin.

Viime vuonna iltamien jatko oli jopa kokonaan katkolla sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli tietoja ikävistä tapauksista etenkin perussuomalaisten osalta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kävi eduskunnassa käsiksi (siirryt toiseen palveluun)kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruohoon. Hakkarainen tuomittiin myöhemmin sakkoihin kollegansa pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Lue myös:

Lapsen elämä on monimutkaistunut ja psykiatrista hoitoa haetaan enemmän kuin koskaan – Lue viiden kipukohdan lista siitä, mikä hoidossa mättää

Kansanedustaja Veera Ruoho tekee rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisesta: "Ahdistelu ei tapahtunut pikkujouluissa"