1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Krim

Venäjä rakentaa uuden ohjustorjuntatutkan Krimille

Venäjä ja Ukraina lisäävät sotilaallista varustautumista Krimillä ja Mustallamerellä. Entuudestaan viileitä suhteita kiristää viikonvaihteen välikohtaus Kertshinsalmessa.

Venäjä esitteli S400-ohjuksia Moskovassa vuonna 2017. Kuva: Juri Kochetkov / EPA

Venäjä vahvistaa läsnäoloaan valtaamallaan Krimillä. Uutistoimisto Interfax kertoi Krimin aluelähteisiin viitaten, että Venäjän suunnitelmissa on rakentaa ensi vuonna Krimille uusi ohjustentorjuntatutka.

Uuden tutka-aseman tarkoituksena on jäljittää keskimatkan ballistisia ohjuksia ja pitkänmatkan risteilyohjuksia. Asema rakennetaan Venäjän Mustanmeren laivaston kotisataman, Sevastopolin lähistölle.

Venäjän kerrotaan myös suunnittelevan nykyistä tehokkaampaa meriliikenteen seurantajärjestelmää kiistanalaisella Mustanmeren ja Asovanmeren yhdistävällä merialueelle.

Lue myös:

Ukrainan presidentti Petro Porošenko pyytää Natoa lähettämään aluksia Asovanmerelle

Konflikti Mustallamerellä syvenee – Ukraina vertasi Venäjän toimintaa Mainilan laukauksiin

Mitä Venäjä tästä hyötyy? Kumpi oli väistämisvelvollinen? Kirjeenvaihtajat vastasivat 17 yleisökysymykseen Venäjän ja Ukrainan meriselkkauksesta

Kirjeenvaihtajan analyysi: Merellinen konflikti palvelee epäsuosittuja presidenttejä, mutta Venäjälläkään ei ole varaa isoon yhteentörmäykseen