Jalkapalloseura JBK porskuttaa ensi kauteen uudella johdolla ja ilman pitkäaikaista rahoittajaa

Pietarsaarelainen jalkapalloseura JBK valitsi uuden johdon vuosikokouksessa keskiviikkona. Erimielisyyksistä kärsinyt seura ei toimi enää kannattajayhdistyksen kanssa vaan hakee rahansa jatkossa muualta.

Jakobstads Bollklubb
Jalkapallo kenttä.
JBK pelaa kotiottelunsa Länsikentällä Pietarsaaressa.

Pietarsaarelainen jalkapalloseura JBK on saanut koottua rivinsä ja alkaa rakentaa edustusjoukkuetta Miesten Kakkoseen ensi kaudelle.

JBK sai keskiviikkoiltana uuden hallituksen, jossa puheenjohtajana on jo aiemmin seurasta erkanemassa ollut Timo Kuusisto. Hänen mukaansa seuraa vuosikymmenet rahoittanut kannattajayhdistys ei ole enää mukana JBK:n taustalla.

– Rahaa ei juuri nyt ole, mutta ei ole velkaakaan, Kuusisto toteaa.

Kuusisto toivoo, että sponsorit ja ennen kaikkea pietarsaarelaiset lähtisivät mukaan seuran toimintaan ja ostaisivat kausikortteja.

– Jos tuhat pietarsaarelaista ostaa kausikortin rahoitus on kunnossa, Kuusisto heittää.

JBK:n toiminta oli vaakalaudalla seuran ja sen kannattajayhdistyksen riitojen takia. Kannattajayhdistys kieltäytyi antamasta seuralle rahaa. Myöskään hallitukseen ei ollut halukkaita, Kuusisto mukaan lukien. Ongelmiin saatiin ratkaisu löytämällä JBK:n junioritoiminnasta innokkaita hallitukseen.

– Nyt lähdetään viemään seuraa eteenpäin puhtaalta pöydältä, summaa Kuusisto.

Ensi kauden miesten edustusjoukkueessa ei ole vielä pelaajia, mutta niitä lähdetään havittelemaan, kun ensi kauden valmennus saadaan kasaan.