Rautalammin Kuutinharjuun rakentuu uusia palveluasuntoja ja kunta kaavoittaa viereen uusia asuntotontteja

Uudet kehitysvammaisten palveluasunnot on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2019.

Rautalampi
Havainnekuva Rautalammin Kuutinharjun uusista palveluasunnoista.
Tältä näyttää havainnekuva Kuutinharjun uusista palveluasunnoista.Arkkitehtitoimisto Arkitupa Oy

Rautalammilla on ryhdytty rakentamaan uusia palveluasuntoja kehitysvammaisille Kuutinharjun alueelle.

Keskustan tuntumassa sijaitsevalla alueella on jo Vaalijalan kuntayhtymän palveluasuntoja, mutta ne ovat huonokuntoisia ja kunta on luvannut purkaa rakennukset sitä mukaa kun uusia valmistuu. Vaalijala rakennuttaa Kuutinharjuun 18 palveluasuntoa. Ne valmistuvat ensi syksyyn mennessä.

Uudet rakennukset mahdollistavat sen, että Kuutinharjussa voi tulevaisuudessa järjestää kuntouttavaa asumista entistä vaativimille asiakkaille, esimerkiksi autistisille. Kuutinharjun palveluasuminen työllistää nykyisin 20-25 ihmistä. Työntekijöiden tarve todennäköisesti kasvaa siinä vaiheessa, kun sinne muuttaa uusia asukkaita.

Kunta kaavoittaa ympäristöön asuntotontteja

Rautalammin kunta rakennuttaa alueelle muun muassa kevyen liikenteen väylän ja uuden lämmitysjärjestelmän. Lisäksi se rahoittaa alueelle tulevan uuden saunarakennuksen rakentamista. Saunaa on tarkoitus vuokrata myös ulkopuolisille.

Kunta ja Vaalijalan kuntayhtymä ovat sopineet, että kunta saa alueelta noin 3,5 hehtaarin maa-alueen. Sinne kaavoitetaan asuntotontteja, joista osa on omarantaisia. Näin Kuutinharju kasvaa tulevaisuudessa kiinni Rautalammin keskustaajamaan.

Hanke maksaa Vaalijalan kuntayhtymälle noin 2,7 miljoonaa euroa. Rautalammin kunta investoi alueen kehittämiseen noin 750 000 euroa.