Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen myönsi valehdelleensa kongressille –Trump: Cohen valehtelee valehtelustaan

Trumpin entinen uskottu mies Cohen myöntää valehdelleensa kongressille. Trumpin mukaan Cohen tahtoo vain pelastaa nahkansa.

Michael D. Cohen
Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen.
Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen 29. marraskuuta New Yorkissa.Justin Lane / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen myöntää valehdelleensa kongressille. Cohen sanoo valheiden koskeneen Trumpin aikeita rakentaa Trump Tower Moskovaan, Venäjälle.

Cohen kertoo vuoden 2017 kirjallisessa lausunnossaan kongressille, että Trumpin Moskovan projekti raukesi jo vuoden 2016 tammikuussa. Tänään Cohen sanoi, että Trumpin liiketoiminta Moskovassa jatkui aina kesäkuuhun 2016.

Samoihin aikoihin Trumpin silloisen presidentinvaalikampanjan vetäjä Paul Manafort, Trumpin poika Donald Trump Jr. ja vävy Jared Kushner keskustelivat Kremliä lähellä olevien henkilöiden kanssa tulevista vaaleista.

Vuonna 2016 Trumpin vaalikampanja oli kuumimmillaan ja hänen mahdolliset Venäjä-kytkökset tuona aikana ovat erityistukinnan kohteena.

Cohen todistaa jutussa, jossa tutkitaan Trumpin presidentinvaalikampanjan aikaisia Venäjä-kytköksiä ja sitä, vaikuttiko Venäjä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Trump: "Cohen on heikko ihminen"

Presidentti Trump on tuoreeltaan tyrmännyt Cohenin lausunnot. Trumpin mukaan Cohen on heikko ihminen ja valehtelee, jotta itse saisi lievemmän tuomion.

Elokuussa Cohen tunnusti rikkoneensa vaalirahoituslakia ja tehneensä verohuijauksia ollessaan Trumpin kampanjassa töissä.

Cohen on myös todistanut toisessa oikeusjutussa, jossa hän myönsi Trumpin käskystä maksaneensa kaksi naista hiljaiseksi ennen vuoden 2016 vaaleja. Naiset väittävät olleensa seksisuhteessa Trumpin kanssa.

Lähteet: Reuters, AP