1. yle.fi
  2. Uutiset

PS Kemi luopuu Ykkösen sarjapaikasta talousvaikeuksien vuoksi

Viime kesänä jalkapallon Veikkausliigasta Ykköseen pudonnut PS Kemi Kings hakee lisenssiä Kakkoseen.

Palloseura Kemi Kings
PS Kemi pelaamassa 2016.
PS Kemi pelasi Veikkausliigassa kolme vuotta.Teemu Kvist

Viime kesänä jalkapallon Veikkausliigasta Ykköseen pudonnut PS Kemi Kings luopuu Ykkösen sarjapaikastaan. Joukkue on vetänyt Ykkösen lisenssihakemuksensa pois.

Sen sijaan kemiläisjoukkue hakee lisenssiä Kakkosesta. Sarjan vaihtaminen johtuu seuran haastavasta taloustilanteesta.

– Kävimme ihan viime hetkeen saakka neuvotteluja rahoittajatahojen kanssa ja yritimme ratkaista tilannetta usean toimijan kanssa, mutta valitettavasti ne eivät johtaneet toivottuun lopputulokseen, sanoo seuran puheenjohtaja Antti Pasanen seuran tiedotteessa.

– Paluu Kakkoseen on tällä hetkellä ainoa järkevä päätös seuran toiminnan jatkuvuuden ja tulevaisuuden kannalta, vaikka eihän tällaista tilannetta kukaan olisi toivonut, painottaa varapuheenjohtaja Maarit Pulkkinen.

Seuran puheenjohtajien mukaan talouden korjaaminen on mahdollista alemmalla sarjatasolla.

– Ykkösessä ei olisi pystytty taloutta korjaamaan, mutta muutaman vuoden ahkeralla ja innovaation täyteisellä työllä alemmalla sarjatasolla se onnistuu, puheenjohtajat alleviivaavat.

Seura kertoo haluavansa hoitaa taloudelliset velvoitteensa, mutta toteaa samalla, että se vaatii paljon myötämielisyyttä yhteistyökumppaneilta ja joustavuutta eri tahoilta maksujärjestelyissä.

Puheenjohtajat ja johtokunta kuitenkin vakuuttavat, että ajan kanssa velvoitteet saadaan hoidetuksi.

Pasasen mukaan tilanteen haasteellisuus oli tiedossa jo runsas viikko sitten, jolloin seura jätti lisenssihakemuksen Ykköseen.

PS Kemi pelasi jalkapallon ylintä sarjaa kolme vuotta.

Lue seuraavaksi