Wasa Express peruu perjantain ja lauantain vuorot turvallisuussyistä – Merenkurkkuun ennustetaan jopa 7-metrisiä aaltoja

Myrsky ja jopa 7-metrisiksi yltyvät aallot saivat WasaLinen perumaan kaikki vuorot Vaasan ja Uumajan väliltä.

myrskyt
Wasa Express -alus
Yle

Wasa Expressin kaikki vuorot tänään perjantaina ja huomenna lauantaina on peruttu turvallisuussyistä.

WasaLinen mukaan myrskysään on ennustettu jatkuvan sunnuntaihin saakka ja aallonkorkeus on äärimmäinen.

– Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa, mutta vallitsevasta myrskystä ja aaltojen korkeustilanteesta johtuen varustamo peruu matkat turvallisuussyistä, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Peter Ståhlberg tiedotteessaan.

WasaLine tiedottaa, että nyt perjantaina päivällä Nordvalenin kohdalla tuulen nopeus on puskissa 22 m/s ja aallonkorkeus jopa 7 metriä.

Tänään perjantaina Vaasan satamassa järjestetään kuitenkin "pikkujoulu-risteily" sen varanneille. WasaLinen mukaan risteilyn varanneet saavat kuitenkin siirtää risteilynsä toiselle päivälle maksutta halutessaan.

Wasa Express joutui eilen torstaina kääntymään takaisin Vaasaan, kun saapuminen Uumajaan katsottiin myrskyn ja korkean aallonkorkeuden takia liian vaaralliseksi. Takaisin Vaasaan kääntymiseen vaikutti myös aluksen autokannella ollut rekka, joka kiinnitysten irrottua oli päässyt kaatumaan.

Lue lisää: Myrskyn yllättämä Wasa Express pääsi takaisin Vaasaan – katso videolta, kuinka aallot vyöryvät laivan kannelle