1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Patria

Puolustuskonserni Patria siirsi pintakäsittelytyöt toiselle yhtiölle Hämeenlinnassa

FSP Finnish Steel Painting ottaa Patrian ajoneuvojen pintakäsittelyn työt Hämeenlinnassa liikkeenluovutuksella vuoden 2019 alusta.

Patria
Patrian AMV
AMV-ajoneuvot ovat massiivisia ja maastoon sulautuvia.Timo Leponiemi / Yle

Patrian Hämeenlinnan tehtaiden pintakäsittely-yksikön toiminnot siirtyvät ensi vuoden alusta FSP Finnish Steel Painting Oy:lle. Patrian työntekijät siirtyvät uudelle työnantajalle vanhoina työntekijöinä.

FSP:n uusi pintakäsittely-yksikkö sijaitsee Hämeenlinnan Hongiston teolllisuusalueella. Hämeenlinnan yksikössä käsitellään Patrian tuotteiden lisäksi myös muiden lähialueen yritysten tuotteita.

Aivan FSP:n tuntumassa sijaitsee myös Patrian tuotantolaitos, joka on keskittynyt jo viitisen vuotta ajoneuvotestaukseen ja kehittämiseen ajoneuvojen valmistamisen sijasta. Patrian merkkituotteita, kuten AMV-ajoneuvoja, on valmistettu eniten lisenssillä Puolassa.

Teollisen pintakäsittelyalan yrityksen FSP Finnish Steel Paintingin palveluksessa on yli 250 alan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa. FSP:llä on Suomen lisäksi toimintaa myös Virossa ja Puolassa.

Lue seuraavaksi