Salpauksen tarjoilijaopiskelijat pääsevät työkeikalle Linnan juhliin

Linnan juhlien tarjoiluissa avustaa kolmisenkymmentä koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaa.

Linnan juhlat
Kuvassa vasemmalta opettaja Kaija Taipale, tarjoilijaopiskelija Sebastian Hämäläinen, kokkiopiskelija Elina Marttinen ja lehtori Hannu Joutselainen.
Vasemmalta lukien opettaja Kaija Taipale, tarjoilijaopiskelija Sebastian Hämäläinen, kokkiopiskelija Elina Marttinen ja lehtori Hannu Joutselainen.Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat pääsevät avustamaan tarjoiluissa tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Salpauksesta lähtee juhliin 16 tarjoilijaopiskelijaa ja 12 kokkiopiskelijaa sekä kaksi opettajaa ja kaksi taitovalmentajaa. Opiskelijoita on sekä Lahden keskustakampukselta että Heinolan kampukselta.

– On ilo ja kunnia lähteä työskentelemään itsenäisyyspäivän vastaanotolle, kokiksi vuodenvaihteessa valmistuva Elina Marttinen kertoo Salpauksen tiedotteessa.

– Tämä on sanoinkuvailemattoman hieno juttu, että meille aukesi tällainen mahdollisuus. Vastaanotto on varmasti mielenkiintoinen tilaisuus ja ei varmasti tule tylsää, tarjoilijaksi opiskeleva ja keväällä valmistuva Sebastian Hämäläinen kertoo.

Salpauksen opiskelijat ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana juhlien järjestelyissä. Juhliin lähtee työskentelemään kaikenikäisiä opiskelijoita. Myös Salpauksen leipuri-kondiittoriopiskelijat ovat päässeet tekemään tarjottavia juhliin.

Presidentin kanslia on aiempinakin vuosina tehnyt yhteistyötä ravintola-alan oppilaitosten kanssa. Koulutuskeskus Salpaus haki mahdollisuutta osallistua jo viime vuonna.

Linnan juhliin pestin on saanut myös lahtelainen muusikko Mikael Saari. Itsenäisyyspäiväjuhlien vieraita tanssittaa tuttuun tapaan Kaartin Combo -orkesteri, jonka solistina Saari esiintyy yhdessä Jennie Storbackan kanssa.

Lue myös:

Linnan juhlien ympäristöteema näkyy myös ruokalistalla:Marjoja, kasviksia ja luomuruokaa – olut tehdään hävikkileivästä, ylijäämäruokahenkilökunnan suihin