Porin kohuttu iltapäiväkerhopäätös menee uusiksi – markkinaoikeus hyväksyi TUL:n valituksen

Päätös Porin iltapäiväkerhon järjestäjästä syntyi markkinaoikeuden mukaan puutteellisen tarjouskilpailun jälkeen.

Pori
Lapsi askartelee iltapäiväkerhossa
Ilkka Loikkanen / Yle

Markkinaoikeus on hyväksynyt TUL:n Satakunnan piirin tekemän valituksen Porin kaupungin iltapäiväkerhojen järjestäjän valinnasta. Markkinaoikeuden mukaan tarjouskilpailu oli puutteellinen, ja oikeus kieltää Porin kaupunkia tekemästä sen perusteella hankintasopimusta Pilke päiväkodit Oy:n kanssa.

Pilke päiväkodit Oy on pyörittänyt iltapäiväkerhoja Porissa tämän syksyn ajan.

Markkinaoikeuden mukaan tarjouspyyntöasiakirjat oli laadittu huonosti. Niissä ei yksilöity, mitä seikkoja tarjouksissa vertaillaan esimerkiksi toiminta- ja toteuttamistavassa ja toimintavarmuudessa.

Näin markkinaoikeus kumoaa Porin sivistyslautakunnan maaliskuussa tekemän hankintapäätöksen ja kieltää Poria tekemästä sopimusta sen perusteena. Oikeus asetti kiellon rikkomiselle 200 000 euron uhkasakon. Lisäksi Pori joutuu maksamaaan TUL:n Satakunnan piirin yli 8 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Pilke jatkaa toistaiseksi

Toimialajohtaja Esa Kohtamäki Porin kaupungilta toteaa, että Pilke jatkaa toistaiseksi iltis-toimintaa.

– Emme voi tehdä sellaista päätöstä, että iltapäiväkerhotoiminta lopetettaisiin maanantaina. Uusi käsittely tehdään nopeasti ja siihen asti Pilke päiväkodit oy jatkaa toimintaansa iltapäiväkerhoissa.

Osaa Porin iltistoiminnasta pyörittävät yksityiset koulut ja osa pienemmistä kohteista hoidetaan kaupungin omalla väellä.