Kristiinankaupungissa paloja sytytellyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Kristiinankaupungin vanhassa puukaupunginosassa sytytettiin viime kesänä tahallaan neljä paloa. Sytyttäjä tuomittiin nyt ehdolliseen vankeuteen.

rikokset
Tulipalossa tuhoutunut rakennus Kristiinankaupungissa.
Tulipalo tuhosi muun muassa tämän mummonmökin. Palo oli saatu syttymään bensiinin ja paperin avulla mökin kuistilta.Niklas Joki / Yle

Kristiinankaupungissa viime kesänä useita tulipaloja sytyttänyt nainen on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi noin 60-vuotiaan naisen neljästä tuhotyöstä 1 vuoden 10 kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen.

Tekotapa tuhotöissä oli kaikissa sama: palot oli sytytetty puurakennusten seinustoille tai kuistille bensiinin ja paperin avulla.

Korvauksia tuhoutuneesta omaisuudesta kertyi maksettavaksi lähes 170 000 euroa. Osa korvauksista tuomittiin maksettavaksi rakennusten omistajille ja osa vakuutusyhtiölle.

Naisen todettiin sytyttäneen heinä-elokuussa kaksi ulkorakennusta, yhden varaston ja yhden mummonmökin Kristiinankaupungin vanhassa puukaupunginosassa. Teot tehtiin parin viikon aikana ja ne olivat oikeuden mukaan omiaan aiheuttamaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa.

Tuomittu kiisti teot tai teonkuvaukset osittain tai kokonaan muun muassa muistamattomuuteensa vedoten.