Paimion parantolan myynnissä uusi aikalisä

Sairaanhoitopiiri ei ole saanut kohteesta uusia ostotarjouksia.

Paimio
Paimion parantola
Paula Koskinen / Yle

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri lykkää päätöstä Paimion parantolan myynnistä ensi vuoteen. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistama, Alvar Aallon merkittävimpiin töihin kuuluva Paimion parantola on ollut kesäkuusta alkaen myynnissä.

Tarjousten jättöaikaa jatkettiin elokuun lopusta marraskuun loppuun. Jatkoajan perjantaina päätyttyä ei uusia tarjouksia tullut.

Sairaanhoitopiiri jatkaa edelleen eri osapuolten kanssa neuvotteluja, joiden kautta myyntipäätös pyritään valmistelemaan. Ratkaisu siirtyy ensi vuoden puolelle.

– Syksyn mittaan näkemykset parhaasta ratkaisusta parantolan tulevaksi omistajaksi ovat kirkastuneet. Meiltä on toivottu edelleen jatkoaikaa päätöksenteolle, ja sen suomme mielihyvin, jos sen avulla edelleen vahvistuvat ne suunnitelmat, joilla turvataan parantolan suojelu ja elävä toiminta siellä, toteaa hallituksen puheenjohtaja Piia Elo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Elokuussa saadut neljä tarjousta eivät olleet niin varteenotettavia, että voisin niiden pohjalta esittää parantolan myyntiä. Jatkoaika osoitti, että uusia kohteesta kiinnostuneita tahoja ei ole liikkeellä, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä.

Yksi ostajaehdokas on Alvar Aallon kulttuuriperinnon vaalimiseen perustettava uusi säätiö. Leena Setälä katsoo, että säätiö olisi varmasti sairaanhoitopiiriä parempi kiinteistön haltija, jos sen tueksi saadaan riittävä varallisuus ison rakennuskokonaisuuden ylläpitoon suojelupäätösten mukaisesti.

Lue lisää:

Paimion parantolan tulevaisuus halutaan turvata perustamalla uusi säätiö

Sairaanhoitopiiri pidentää Paimion Parantolan myyntiaikaa uusien tarjousten toivossa

Designhotelli vai hoivakoti? Alvar Aallon suunnittelema Paimion parantola kiinnostaa ulkomaisia ostajia