Iäkkäältä potilaalta varastettiin sairaalassa pankkikortti ja rahaa – hoitaja paljastui valvontakameroista, oma pomo tunnisti kuvista

Tililtä oli kadonnut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan yhteensä noin 4 000 euroa. Hoitaja tunnusti sairaanhoitopiirin mukaan teon ja irtisanottiin.

raha
Hatanpään sairaalan pääsisäänkäynti
Arkistokuva Hatanpään sairaalasta.Marko Melto / Yle

Tampereella Tays Hatanpäällä työskennellyt sairaanhoitaja on jäänyt kiinni potilaan pankkikortin ja tunnusluvun varastamisesta.

Asiasta kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Iäkkään potilaan tililtä oli nostettu useaan kertaan rahaa. Tililtä oli kadonnut sairaanhoitopiirin mukaan yhteensä noin 4 000 euroa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on irtisanonut työntekijän perjantaina kuultuaan työntekijää. Työntekijä on tunnustanut varkauden ja väärinkäytön.

Työntekijä jäi kiinni pankkiautomaattien valvontakameroiden avulla. Poliisi tutkii asiaa.

Hyvin harvinainen tapaus

Sairaanhoitopiirin turvallisuuspäällikön Anna Tammisen mukaan tapahtuma on sairaanhoitopiirissä poikkeuksellinen.

Tapaus on Tammisen mukaan hyvin harvinainen, eikä hänen tietoonsa ole tullut vastaavia tapauksia.

Sairaaloissa on tapahtunut Tammisen mukaan joskus pieniä näpistyksiä, ja tekijä on lähes poikkeuksetta ollut ulkopuolinen henkilö. Yleensä näpistyksissä on ollut kyse esineistä tai käteisestä rahasta.

– Olemme tapahtuneesta erittäin pahoillamme. Työntekijän irtisanominen oli tässä tilanteessa ainoa oikea ratkaisu, sanoo Tays Hatanpään toimialuejohtaja Arto Ranta tiedotteessa.

Toimialuejohtaja Arto Ranta kertoo Ylelle, että tutkinta käynnistyi omaisten epäilystä.

– Omaiset alkoivat epäillä, että heidän äidiltään oli nostettu tililtä rahaa ja korttia oli käytetty myös maksuvälineenä.

Oma pomo tunnisti kuvista

Omaiset tekivät rikosilmoituksen poliisille.

– Poliisi alkoi tutkia automaattien valvontakameroita. Sieltä nähtiin henkilö, joka teki noston. Tämän jälkeen henkilön kuva näytettiin hänen omalle esimiehelleen, joka tunnusti kuvien perusteella henkilön, Ranta kertoo.

Rannan mukaan työntekijä oli tullut noin kymmenkunta vuotta sitten Pirkanmaan sairaanhoitopiirin palvelukseen.

– Olen hänen kanssaan tänään keskustellut asiasta ja hän on kertonut tilanteen ja kertonut syyn, miksi hän tällaisen teki. Mitään selvää perustelua ei tullut tässä esille.

Onko hän vedonnut rahavaikeuksiin?

– Tällaista ei tullut esille.

Ranta sanoo, että syyt voivat tulla esille mahdollisessa oikeuskäsittelyssä.