Taksi yritettiin ryöstää Ylitorniolla

Torniossa anastettiin lämminvesivaraaja jo toistamiseen tänä vuonna. Meri-Lapissa oli liikkeellä kortittomia kuskeja.

poliisi
Poliisiauton etukylki.
Risto Koskinen / Yle

Ylitorniolla yritettiin ryöstää taksi (siirryt toiseen palveluun)lauantaina hiukan ennen aamukolmea. Taksi oli ottanut Ylitornion Kainuunkylästä kyytiin miehen ja lähtenyt viemään tätä Aavasaksan suuntaan. Tengeliön kohdilla mies oli pyytänyt autoa itselleen. Kun kuljettaja ei ollut vaatimukseen suostunut, oli kyyditettävä alkanut kuristaa kuljettajaa.

Kamppailun jälkeen taksikuski oli päässyt irti miehen otteesta ja ulos autosta. Kun myös kyydissä olija oli tullut autosta ulos, oli kuljettaja päässyt takaisin autoon ja lähtenyt paikalta pois.

Tapahtumapaikalle tulleet poliisipartiot jäljestivät tekijää poliisikoiran avulla ja löysivät ojasta makaamasta miehen. 23-vuotias mies toimitettiin Kemin poliisivankilaan.

Kemissä postilaatikko koki taas kovia

Kemissä partioinut poliisi päätti lauantaiaamuna hiukan ennen kello viittä tarkistaa Perttusenkadulla Ruotsin rekisterissä olevaa henkilöautoa ajaneen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 24-vuotias kemiläisnainen kertoi partiolle käyttäneensä edellisenä päivänä amfetamiinia.

Nainen vietiin tämän jälkeen LPKS:aan verikokeeseen. Naisella ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän on syyllistynyt viimeisen vuoden aikana yhdeksään kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Aiemmin perjantaina, iltayhdeksän aikoihin Perttusenkadulla ajettiin autolla postilaatikko telineineen nurin jo toistamiseen kuukauden sisällä.

Torniossa saunan lämminvesivaraaja varkaille

Torniossa Majatiellä Prännärinniemessä murtauduttiin kaupungin majojen saunarakennukseen ja anastettiin lämminvesivaraaja. Tämä on jo toinen lämminvesivaraajan anastus samasta saunarakennuksesta tänä vuonna.

Normaalin partioinnin yhteydessä poliisi päätti perjantaina iltapäivällä tarkistaa Torniossa Aarnintiellä henkilöautoa ajaneen kuljettajan ajokunnon. Kuljettajana oli torniolainen 35-vuotias mies. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja tällä oli ennestään vuoden sisään kymmenen kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta.

Niin ikään perjantai-iltapäivällä, kello 16 jälkeen Kemi-Tornion moottoritiellä poliisipartio tarkisti Ruotsin rekisterissä olevan auton kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettajaneelle 42-vuotiaalle haaparantalaiselle naiselle tehty huumepikatesti näytti positiivista tulosta huumausaineille.

Nainen vietiin tämän jälkeen LPKS:aan verikokeeseen. Hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset tapauksiin liittyvät havainnot sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai arkisin puhelimitse numeroon 0295466156