1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Linnan juhlat

Sami Sykkö povaa kierrätystrendin näkyvän vahvasti Linnan juhlien puvuissa – äänestä omia suosikkejasi Yle.fi-sovelluksessa

Voit osallistua Linnan juhlien Pukuäänestykseen Yle.fi-sovelluksella, josta näet myös äänestyksen reaaliaikaisen tilanteen.

Kuva: Yle

Kierrätys ja ympäristöystävällisyys tulevat olemaan isommassa roolissa kuin koskaan aiemmin tämän vuoden Linnan juhlissa, arvioi muotiasiantuntija Sami Sykkö.

Ympäristötietoisuus näkyy niin rouva Jenni Haukion koivusta tehdyssä iltapuvussa kuin juhlien koristelussa ja ruokatarjonnassa.

– Tämä tulee olemaan kaikkien aikojen ympäristöystävällisin vuosi, niin pukujen kuin kaiken muunkin osalta. Linnaan on tulossa muun muassa punakaalilla värjättyä pukua ja videonauhoista tehty puku, Sykkö sanoo.

Värien osalta Sykkö uskoo trendivärien, keltaisen, punaisen ja pinkin näkyvän Linnan juhlien puvuissa. Miesten monipuolisemman pukumuodin hän uskoo jatkuvan myös tänä vuonna.

– Viime vuosina yhä useammat miehet ovat valinneet tumman puvun frakin sijaan. On nähty rusetteja, smokkitakkeja ja röyhelöpaitoja. Tiedän, että tänä vuonna moni mies miettii smokkityyppistä takkia.

Tänäkin vuonna Linnan juhliin pääsee osallistumaan myös kotisohvalta pukuäänestyksen muodossa. Lähetyksessä muotikommentaattorina toimiva Sami Sykkö kertoo olleensa aiempina vuosina usein samoilla linjoilla katsojien kanssa, mutta mielipide-erojakin on löytynyt.

– Monta kertaa omat ajatukset ovat menneet ihan ristiin yleisön kanssa. Se on mielestäni hyvä asia, jos me kommentaattorit pystymme nostamaan esiin sellaisia pukuja, joita kansa ei muuten arvostaisi. Olisi tylsää, jos kaikki olisivat samaa mieltä Linnan juhlien muodista.

Äänestä suosikkipukujasi reaaliajassa

Voit äänestää Linnan juhlien lumoavimpia pukuja Yle.fi-sovelluksella. Ilmaisen sovelluksen voit ladata täältä (siirryt toiseen palveluun).

Sinun ei tarvitse valita vain yhtä suosikkipukuasi – voit jakaa sydämiä niin monelle puvulle kuin haluat. Yhtä pukua saa kuitenkin äänestää vain kerran.

Voit seurata äänestyksen tilannetta reaaliaikaisesti sovelluksessa. Pukuja lisätään illan aikana reaaliajassa äänestettäväksi sitä mukaa kuin vieraat saapuvat Presidentinlinnaan.

Pukuäänestys alkaa itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 19.30. Äänestys jatkuu seuraavaan aamuun asti ja yleisön suosikkipuku on selvillä perjantaina 7.12. klo 9.00.