Forssan raaka murha: pulloja kerännyt mies sai kymmeniä puukoniskuja, syyttäjä vaatii elinkautista

Forssassa heinäkuun alussa sattunut henkirikos tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

murha
poliisin hihamerkistä lähikuva
Miki Wallenius / Yle

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tänään maanantaina käsitellyt Forssassa 1. heinäkuuta tehtyä henkirikosta. Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta vuonna 1990 syntyneelle miehelle, jonka epäillään tappaneen miehen Forssan Paimenenkadulla sijaitsevassa leikkipuistossa Kirkkopuistossa.

Uhri oli ollut keräämässä pulloja, mistä syytetty oli hermostunut ja repinyt mieheltä pullokassin pois. Epäilty oli ryhtynyt lyömään ja viiltämään uhria eri puolille päätä, kasvoja, raajoja ja vartaloa. Uhri sai yli kolmekymmentä pisto- ja viiltohaavaa. Osa oli isketty hänen jo maattuaan puolustuskyvyttömänä maassa.

Rikos on syyttäjän mukaan kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon, että puukon iskut ovat kohdistuneet uhriin täysin yllättäen. Uhri ei antanut mitään aihetta väkivallan käytölle.

Epäilty jätti miehen maahan makaamaan ja poistui lopulta paikalta polkupyörällä hälyttämättä apua. Ambulanssin saavuttua paikalle mies oli kuollut.

Epäilty oli pyöräillyt Tammelaan, mistä poliisi otti hänet kiinni samana yönä 2. heinäkuuta. Puukko löytyi miehen taskusta. Hän on ollut vangittuna heinäkuusta lähtien.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa asiassa 17. joulukuuta.