1. yle.fi
  2. Uutiset

Teknologiateollisuuden talouskasvu jatkuu Hämeessä

Hämäläisyrityksistä Sisu-akselien liikevaihto on kasvanut peräti 40 prosenttia parin viime vuoden aikana.

Yritystiedot
hammasratas
Teknologiateollisuus työllistää noin 17 000 ihmistä Hämeessä.Yle

Teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto Hämeessä kasvoi tammi-kesäkuussa viisi prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Vuonna 2017 liikevaihtoa kertyi kaikkiaan 3,8 miljardia euroa.

Viime kuukausien tilauskehityksen perusteella teknologiateollisuuden yritysten liikevaihdon Hämeessä arvioidaan olevan loppuvuonna hieman suurempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, kerrotaan Teknologiatellisuus ry:n tuoreessa suhdannekyselyssä..

Syksyn aikana tarjouspyyntöjen kasvu on kuitenkin pysähtynyt, mikä ennakoi tuleville kuukausille alkuvuotta heikompaa talouskehitystä.

Sisu-akselit hyvän kierteessä Hämeenlinnassa

Tarjouspyyntöjen vähentyminen näkyy myös Kanta-Hämeessä, mutta pääsääntöisesti tilanne on vielä hyvä. Esimerkiksi Hämeenlinnassa toimivalla Sisu Akseleilla on vielä hyvä kasvuvire käynnissä. Liikevaihto on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana noin 40 prosenttia.

Vuoden 2019 osaltakin tilanne näyttää vakaalta.

– Tämän vuoden aikana olemme rekrytoineet tuotekehitykseen, taloushallintoon, myyntiin sekä tuotantoon ja tulemme rekrytoimaan myös vuoden 2019 aikana, kertoo Sisu Akseleiden toimitusjohtaja Jouni Teppo tiedotteessa.

Tepon mukaan sopivien henkilöiden löytäminen on tällä hetkellä haasteellista ja rekrytoinnit vievät paljon aikaa.

Teknologiateollisuus on merkittävin elinkeino Hämeessä

Teknologiateollisuus ry:n mukaan viime vuonna teknologiateollisuuden hämäläisissä yrityksissä oli henkilöstöä 16 600 ja toimipaikkoja runsaat 1800.

Alan yritysten työllisyysvaikutus Hämeessä on kokonaisuudessaan 42 000 työpaikkaa.

Teknologiateollisuuden yritykset vastaavat myös yli 40 prosentista Hämeen koko ulkomaanviennistä.

Lue seuraavaksi