1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Hurstin avustustyö saa runsaasti lahjoituksia – myös tuen tarve on kasvanut

Hurstin vähävaraisten avustustyö Helsingissä jatkuu näillä näkymiin entiseen malliin ainakin ensi vuoden.

Lyhyet
Metallica ja shekki
Heikki Hursti (toinen vas.) ja Sini Hursti ottivat vastaan lahjoituksen Metallicalta.Metallica / Hurstinapu

Heikki Hurstin mukaan tänä vuonna Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyöhön on lahjoitettu jo noin 200 000 euroa ja sen myötä järjestön taloustilanne näyttää hyvältä.

– Pystytään varmaan ensi vuosi toimimaan. Tukea on tullut yksityisiltä ja firmoilta, Metallicalta ja Hjallikselta. Moni lahjoittaja haluaa pysyä nimettömänä.

Hursti kertoo, että on yllättynyt yksityisten ihmisten halusta lahjoittaa köyhien auttamiseen. Lahjoituksia on tehty suoraan yhdistyksen tilille sekä muun muassa Facebook -kampanjoiden kautta. Myös tukikonsertit ovat tuoneet yhdistykselle varoja.

Myös kaupunki harkitsee Hurstille myönnettävän avustuksen korottamista. Tíistaina sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä olevassa esitystä vuosittaiseksi avustukseksi esitetään 100 000 sijasta 130 000 euroa.

Lisäraha tulee tarpeeseen, sillä Hurstin mukaan ruoka-apua tarvitsevien määrä on kasvussa.

– Kyllä se on vähän kasvanut. Laskurin mukaan 3000 molemmin puolin menee, viime viikolla oli 3206 yhtenä päivänä hakemassa täältä ruokaa.

Lahja ja Veikko Hurstin laupeudentyö järjestää vähävaraisille tällä viikolla perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivänä juhlan Hakaniementorilla. Myös suosittu joulujuhla järjestetään Messukeskuksessa.

Lue seuraavaksi