Kuopion stadionhanke puhutti valtuustossa – SS: 600 000 euron suunnitteluraha pysymässä, mutta ehdollisena

Kaupunginvaltuusto kävi maanantai-iltana yleiskeskustelun ensi vuoden talousarviosta.

Kuopio
Havainnekuva Kuopioon suunnitellusta 8 000 -paikkaisesta stadionista.
Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen

Kuopion keskuskentälle kaavailtu uusi jalkapallostadion-hanke jakoi mielipiteitä illalla kaupunginvaltuustossa. Valtuusto kävi yleiskeskustelun kaupungin ensi vuoden talousarviosta, varsinainen päätöskokous on vasta ensi maanantaina.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että stadionhankkeelle ensi vuodelle esitetty 600 000 euron suunnitteluraha säilyy, mutta ehdollisena. Savon Sanomien (siirryt toiseen palveluun)mukaan kaupunginvaltuusto päättäisi rahan käyttöönotosta vasta sitten, kun kaupunginhallitus on solminut sopimuksen kentän operaattorin kanssa. Käytännössä operaattori voisi olla esimerkiksi Kuopion Palloseuran tytäryhtiö.

Osa valtuutetuista oli selvästi 8 000 katsojaa vetävän jalkapallostadionin kannalla. Osa oli vastaan tai empivällä kannalla. Stadionilla olisi mahdollista pitää jopa 20 000 hengen tapahtumia.

Noin 17 miljoonaa euroa maksavaan stadioniin olisi mahdollista saada ulkopuolista rahoitusta jopa 3,2 miljoonaa euroa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä (kesk.) totesi omassa puheenvuorossaan Kuopion velkaantuvan tulevina vuosina, mutta se on tietoinen valinta.