1. yle.fi
  2. Uutiset

Rupla on heikentynyt ja talouspakotteet lisääntyvät –kaakkoissuomalaiset yritykset investoivat silti sitkeästi Venäjälle

Markkinoille palaaminen on talouskriisin jälkeen vaikeaa, joten yritykset haluavat pysyä Venäjällä tiukasta taloustilanteesta huolimatta.

Lyhyet
Ruplan seteleitä
Ruplan arvo on heikentynyt ja uudet talouspakotteet uhkaavat, mutta kaakkoissuomalaiset yritykset eivät halua luovuttaa.Kari Kosonen / Yle

Suomalaisyritykset investoivat edelleen Pietarin seudulla huolimatta ruplan arvon heikkenemisestä ja Venäjään kohdistuvista talouspakotteista.

Vain harva kaakkoissuomalainen yritys on vetäytynyt Pietarista, sillä markkinoille palaaminen talouskriisin jälkeen on vaikeaa.

Suurimpana riskinä yritykset pitävät Yhdysvaltojen suunnittelemia uusia talouspakotteita.

Finnveran Pietarin edustuston johtaja Timo Pietiläinen sanoo, että pakotteet aiheuttavat ongelmia yrityksille. Accountorin Venäjän ja Ukrainan maajohtaja Timo Matinpalo lisää, että kyseessä ovat ennen kaikkea Yhdyvaltain pakotteet.

– Sieltä on tulossa jotakin pakotteita lisää. Kukaan ei tiedä, mitä ne ovat. Kyllähän se näkyy, että täällä on hermostuneisuutta, Matinpalo toteaa.

Lue seuraavaksi