Maailman eniten tienaava tubettaja on vasta 7-vuotias mutta hänelle ropisee miljoonia euroja

Youtuben lapsitähti Ryan avaa lelupaketteja ja leikkii kameran edessä yksin ja perheensä kanssa. Esiintymiset ovat tuoneet hänelle 19 miljoonan euron vuositulot.

tubettajat
Ruutukaappaus Youtube:n Ryan ToysReview -etusivulta 4. joulukuuta.
Yle Uutisgrafiikka, lähde: Ryan ToysReview

Yhdysvaltalaistubettaja Ryan on vasta 7-vuotias, mutta hänellä on jo 17 miljoonaa seuraajaa YouTube-kanavallaan. Ryan avaa Ryan Toys Review -kanavan videoilla (siirryt toiseen palveluun) lelupaketteja ja leikkii leluilla innosta hihkuen.

Nyt hän on myös maailman suurituloisin tubettaja, arvioi yhdysvaltalainen talouslehti Forbes (siirryt toiseen palveluun). Videokanava on lehden mukaan tuonut hänelle 22 miljoonaa dollaria tuloja vuoden aikana eli runsaat 19 miljoonaa euroa.

Lehti listasi eniten tienaavat tubettajat maailmassa (siirryt toiseen palveluun). Se tarkasteli tubettajien tuloja kesäkuusta 2017 kesäkuuhun 2018. Kaikki tulot ovat arvioita tubettajien bruttotuloista ilman vähennyksiä.

Kakkossijalla oli muun muassa rapbiisistään ja tempauksistaan tunnetuksi tullut yhdysvaltalaisnäyttelijä Jake Paul (siirryt toiseen palveluun). Hänen kanavansa tulot olivat 18,8 miljoonaa euroa.

Kolmannelle sijalle ylsi urheiluviihdettä tekevä yhdysvaltalainen ryhmä Dude Perfect (siirryt toiseen palveluun). Sen tulot olivat Forbesin arvion mukaan noin 17,5 miljoonaa euroa.

"Leluarvioita" lapsille

Ryan Toys Review -kanavan tarkoituksena on, että lapsi arvioi leluja muille lapsille, tubekanavan tietosivulla kerrotaan.

Ryanin vanhemmat avasivat videokanavan kolme vuotta sitten. Sen videoilla on ollut lähes 26 miljardia katselukertaa siitä lähtien.

Myös muu perhe osallistuu videoihin.

Ryanin kerrotaan rakastavan junia, autoja, legoja, supersankareita ja yllätysmunia. Yhdellä videolla hän valmistaa äitinsä kanssa leikkilimaa.

Yhdellä suosituimmista videoistaan Ryan leikkii naamiaisasussa, astronautiksi pukeutuneena. Hänen äitinsä tekee osin animoidulla videolla pienen tietoiskun avaruudesta ja kertoo, miksi astronauttien on käytettävä avaruuspukua.

Kanava myös mainostaa leluja ja kertoo, mistä niitä voi hankkia.

Valtaosa videoilla esitellyistä leluista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, Ryan Toys Review -sivulla kirjoitetaan.

"Olen viihdyttävä"

Forbesin mukaan Ryanin tuloista valtaosa oli tarkastelujaksolla peräisin mainoksista, jotka näkyvät kanavalla ennen kuin hänen videonsa alkavat pyöriä. Nämä mainokset ovat tavallisesti sitä hintavampia mitä enemmän katsojia kanavalla on.

Loput tulot olivat peräisin sponsoroiduista julkaisuista.

Ryan tekee lisäksi yhteistyötä verkkojätti Amazonin kanssa. Walmart on alkanut hiljattain myydä Ryanin nimeä kantavaa lelu- ja vaatemerkkiä. Osa Ryanin kanavan videoista on puhtaasti näiden tuotteiden mainosta.

Forbesin mukaan iso osa Ryan Toys Review -kanavan seuraajista on Ryanin ikätovereita.

Perheen videot kuuluvat YouTubessa menestyvään trendiin, jossa käyttäjät avaavat hankkimiaan ostoksia ja tuotepaketteja kameran edessä ja selittävät, mitä paketeista paljastuu.

– Tavarapakkausten avaamisvideot tarjoavat muille mahdollisuuden kokea jonkun halutun tavaran saamisen ja avaamisen ilon. Tämä pätee etenkin niihin tuotteisiin, jotka eivät ole kaikkien saavutettavissa tai ulottuvilla, sanoi verkon vaikuttajatähtiä edustava Chas Lacaillade Forbesille.

Ryanille itselleen suosion salaisuus on selvä.

– Olen viihdyttävä ja hauska, hän sanoi yhdysvaltalaiselle NBC-kanavalle.