Puolustusvoimat marssittaa esiin valmiusyksiköitään – panssariarsenaalissa "Moukari" ja Leopardien erikoismallit, ylilentoja unohtamatta – seuraa suorana Yleltä

Itsenäisyyspäivän paraatin ohimarssin moottoroidussa osassa on Maavoimien valmiusyksiköiden tulivoimaista kalustoa.

Sotilasparaatit
Ohimarssi
Ohimarssi

Itsenäisyyspäivän valtakunnallisen paraatin ohimarssissa Mikkelissä esitellään Maavoimien valmiusyksiköiden kalustoa. Ohimarssia voi seurata kello 13 alkaen suorana lähetyksenä Ylen verkkosivuilta, TV1:stä ja Radio Suomesta.

Ohimarssiin osallistuu noin 700 henkilöä, 51 ajoneuvoa ja 18 ilma-alusta. Jalan marssivissa joukoissa on mm. Karjalan prikaatin, Panssariprikaatin, Porin prikaatin ja Kaartin jääkärirykmentin osastot.

Ohimarssin moottoroidussa osassa nähdään saksalaisten Leopard 2A6 (siirryt toiseen palveluun) ja 2A4 (siirryt toiseen palveluun) -taistelupanssarivaunujen ohella Leopardin Suomessa muunnellut versiot: raivaamispanssarivaunu Leopard 2 R (siirryt toiseen palveluun), jonka tunnistaa 4,2 metriä leveästä miina-aurastaan, sekä Leopard 2 L -siltapanssarivaunu (siirryt toiseen palveluun), joka erottuu liki neljän metrin korkeuteen kohoavasta pinotusta sillasta.

Muusta kolonnasta erottuu myös "Moukariksi" kutsuttu eteläkorealainen panssarihaupitsi K9 Thunder (siirryt toiseen palveluun), jossa on 155 mm:n haupitsi.

Paraatin ylilentoihin osallistuvat Maavoimien helikopteriosasto, jossa on NH90-kuljetushelikoptereita (siirryt toiseen palveluun) ja MD500-kevythelikoptereita (siirryt toiseen palveluun), sekä Karjalan lennoston F/A-18 Hornet-hävittäjiä (siirryt toiseen palveluun) ja Hawk-suihkuharjoituskoneita (siirryt toiseen palveluun). Ilmavoimien ylilento suoritetaan 400 metrin korkeudella, jossa koneiden nopeus on 600 kilometriä tunnissa.

Ohimarssin ottaa vastaan Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko seurassaan sotaveteraani Kalevi Raatikainen ja Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka.

Lue lisää:

Mikkelin paraatikatselmus Yle Areenassa

Itsenäisyyspäivän paraati muuttaa Mikkelin liikennejärjestelyitä

Ennen sotilaat menivät suon yli että heilahti – Niin menevät jatkossakin, mutta ensin katsotaan puhelimesta, miten se tehdään oikein ** **

Rotosesta kenraaliluutnantti – Yksi uusi nimi kenraalikuntaan