Metro ei liikennöi Lauttasaaresta itään tammikuun toisena viikonloppuna – Korvaavia bussilinjoja järjestetään

Helsingin metron ratalinjalle asennetaan uudet, aiempaa turvallisemmat asetinlaitteet.

metro
Metrojuna seisoo Kampin metroasemalla.
Metrot Lauttasaaresta itään eivät kulje laisinkaan tammikuun toisena viikonloppuna.Kari Ahotupa / Yle

Helsingin metron ratalinjan asetinlaitteita uudistetaan 11.–13. tammikuuta. Perjantai-iltana 11. tammikuuta metrot eivät liikennöi idän haaroilla, eli Itäkeskuksen ja Mellunmäen sekä Itäkeskuksen ja Vuosaaren välisillä osuuksilla.

Lauantaina 12. ja sunnuntaina 13. tammikuuta metroliikenne ei kulje laisinkaan Lauttasaaresta itään.

Metrot Lauttasaaren ja Matinkylän välillä ajetaan poikkeusaikatauluin.

Uusien asetinlaitteiden käyttöönoton on tarkoitus parantaa metron turvallisuutta. Ne myös mahdollistavat metroliikenteestä syntyvien tietojen hyödyntämisen joukkoliikenteen kehittämisessä.

Asennukset kestävät koko viikonlopun. Korvaavia bussilinjoja järjestetään ja Helsingin seudun liikenne HSL tulee kertomaan ensi viikolla, miten liikenne tulee tuona ajankohtana järjestymään.

Tiedottaja Sari Kotikangas HSL:n viestinnästä kertoo, että tammikuun toinen viikonloppu valikoitus ajankohdaksi, koska silloin asennustoimenpiteet vaikuttavat liikenteeseen vähiten.

– Se on tammikuun ensimmäinen normaali viikonloppu. Joulusta loppiaiseen liikenteessä on paljon turisteja. Poikkeusjärjestelyt tulee suunnitella niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriötä, Kotikangas kertoo.

Matkustajaliikenne uusilla asetinlaitteilla käynnistyy maanantaina 14. tammikuuta 2019.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset. (siirryt toiseen palveluun)

Juttua muokattu 16:15: Metroliikenne on poikki Lauttasaaresta itään, eikä Ruoholahdesta kuten aiemmin kirjoitimme. Juttuun lisätty myös, että perjantaina 11. tammikuuta katkokset koskevat pelkästään metron itähaaroja.