Siniset haluaa varuskunnan jokaiseen maakuntaan – "Varuskuntia lakkautettu jopa itärajalta"

Sinisten mukaan Suomen pitäisi irtautua jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

varuskunnat
Varusmiehiä.
Siniset haluaa varuskunnan joka maakuntaan.Ari Lahti / AOP

Siniset ehdottaa puolustuspoliittisessa ohjelmassaan, että jokaiseen maakuntaan perustetaan varuskunta. Puolueen mukaan uudistusta tarvitaan koko maan puolustamiseksi.

– Aikaisemmat hallitukset ovat tehneet suuren virheen lakkauttaessaan varuskuntia jopa Suomen itärajalta, sinisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kari Kulmala moittii tiedotteessa.

Siniset ehdottaa myös turvallisuusministeriön perustamista. Saman katon alle tulisivat puolustus- ja sisäministeriö.

Samalla sinisten visioissa rajavartiointi tuotaisiin yhteen maanpuolustuksen kanssa. Puolueen mukaan on ongelmallista, että rajavartiolaitosta koskeva lainsäädäntö tehdään sisäministeriössä maanpuolustuksesta erillään.

Puolue haluaa myös, että Suomi irtautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.

– Suomen on harjoitettava pitkäjänteistä turvallisuuspolitiikkaa, joka perustuu tosiasioiden tunnustamiselle. Ottawan sopimukseen liittyminen oli Suomelta hätiköity lyhytnäköinen virhe. Turvallisuustilanne on muuttunut radikaalisti tuon päätöksen tekohetkestä, sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo tiedotteessa.

Siniset haluaa ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä ja kannattaa Naton ja EU:n välisen puolustusyhteistyön kehittämistä.

Sinisten mukaan yleinen asevelvollisuus on säilytettävä. Lisäksi puolue haluaa, että maanpuolustusta kehitetään koskemaan kaikkia kansalaisia ja että naisten osallistumismahdollisuuksia maanpuolustukseen lisätään.