Oulussa esiin tulleet epäillyt nuoriin kohdistuneet seksuaalirikokset liittyvät nuorten naisten ja ulkomaalaistaustaisten miesten kohtaamiseen sosiaalisessa mediassa

Poliisi varoittaa, että Oulussa on ilmennyt tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset miehet ovat houkutelleet alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin netin kautta.

Oulu
Läheltä
Yle

Oulussa viime päivinä esiin tulleet epäillyt nuoriin kohdistuneet seksuaalirikokset liittyvät nuorten naisten ja ulkomaalaistaustaisten miesten kohtaamiseen sosiaalisessa mediassa.

Poliisi varoittaa, että Oulussa on ilmennyt tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset miehet ovat houkutelleet alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin netin kautta. Poliisi on saanut asiaan liittyen useita ilmoituksia viime päivinä.

Poliisin mukaan usein suomea taitamattomat miehet ovat ottaneet yhteyttä itseään selvästi nuorempiin tyttöihin. Kontaktit ovat johtaneet pahimmillaan vakaviin seksuaalirikoksiin.

Erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia kehotetaan tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista käsketään ilmoittamaan poliisille.

Juttua ja otsikkoa on korjattu 4.12.2018 kello 15.46: Kyse on vasta viime päivien epäillyistä rikoksista, epäilyjä vasta tutkitaan, eikä niistä ole vielä tuomioita.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)