Sakkyn liiketalouden opiskelijat muuttamassa väistötiloihin kauppakeskus Hermanniin

Aiemmin väistötiloiksi kaavailtiin Niiralan koulua. Sakkyn mukaan kuntoselvityksessä ilmi käyneet seikat ovat muuttaneet suunnitelmia.

Kuopio
Savon ammatti- ja aikuisopiston rakennus Kuopion Presidentinkadulla.
Savon ammatti- ja aikuisopiston liiketalouden opiskelijat joutuvat muuttamaan väistötiloihin Presidentinkadun tilojen sisäilmaongelmien vuoksi.Markku Malinen / Yle

Savon ammatti- ja aikuisopiston liiketalouden opiskelijat ovatkin muuttamassa Kuopiossa Niiralan koulun sijaan väistötiloihin kauppakeskus Hermanniin.

Vuodenvaihteen jälkeen tapahtuvasta muutosta on neuvoteltu esisopimus kauppakeskus Hermannin kiinteistön omistajan kanssa. Asia varmistuu Savon koulutuskuntayhtymän tiedotteen mukaan tällä viikolla. Kauppakeskus Hermannissa on vapaana tiloja, joihin tehdään opetustoiminnan edellyttämiä muutoksia.

Savon koulutuskuntayhtymä kertoo tiedotteessaan, että Kuopion kaupungin kuntoselvityksessä Niiralan koulussa on ilmennyt rakennuksen tekniseen kuntoon ja sisäilman laatuun vaikuttavia tekijöitä.

– Savon koulutuskuntayhtymä ei halua ottaa sitä riskiä, että opiskelijat ja henkilökunta altistuisivat väistötiloissa sisäilmaoireille, koulutuskuntayhtymän tiedotteessa kerrotaan.

Opiskelijoiden muutosta väistötiloihin Niiralan koululle uutisoitiin marraskuussa. Syynä muutolle ovat Savon ammattiopiston Presidentinkadun tilojen sisäilmaongelmat.