Tukea ei ole tiedetty hakea? Meri-Lapin lasten harrastusmaksuihin voi saada apua

Jo pari vuotta sitten lahjoituksena saadusta 10 000 euron potista on käyttämättä vielä iso osa.

Tornio
Luistimet on helppo sujauttaa jalkaan, kun ne ovat omat.
Jos oman perheen eurot eivät tahdo riittää lasten harrastuskuluihin, raha-apua voi hakea Arjen tuki ry:ltä.Anne Elhaimer / Yle

Meri-Lapissa on mahdollista saada tukea vähävaraisten lasten liikuntaharrastukseen, mutta tieto tästä ei ole tavoittanut kaikkia apua tarvitsevia perheitä.

Kaivosyhtiö Tapojärvi on lahjoittanut kaksi vuotta sitten 10 000 euroa hyväntekeväisyysjärjestö Arjen tuki ry:lle. Tapojärven tahtona oli, että raha menee vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastuksen tukemiseen. Perheille on jaettu avustuksia runsaasti, mutta rahaa on vielä reilusti jäljellä .

– Jostakin syystä raha ei ole löytänyt ihmisiä. Olemme niin pieni järjestö, että meillä ei ole varaa sitä mainostaa. Tieto ei olekaan tavoittanut ihmisiä, puheenjohtaja Marjo Muhonen pähkäilee.

Harrastusmaksuista iso lovi vanhempien lompakkoon

Muhonen on ehdottomasti sitä mieltä, että kyseessä on tietoisuuden puute eikä se, että apua ei Meri-Lapissa tarvittaisi.

– Se on ihan varma, että avun tarvitsijoita on. Senhän tietää jo siitä, mihin olemme myöntäneet avustusta. Esimerkiksi jääkiekon lisenssimaksut eivät ole ihan pieniä summia, joihin vanhemmilta pitäisi löytyä rahaa.

Etenkin usean lapsen perheessä harrastusmaksut voivat olla niin isoja, että niiden maksaminen tekee tiukkaa, vaikka molemmat vanhemmat olisivat töissäkin.

– Se on todella iso raha. Olemme tehneetkin niin, että olemme myöntäneet avustusta hakeneen perheen kaikille lapsille johonkin harrastukseen.

Avustushakemuskaavakkeita on Kumppanuuskeskus Luotsissa, Tornion kaupungintalon ala-aulassa sekä Arjen tuki ry:n Facebook-sivuilla.