Kemin uimahallin henkilökunnalle järjestyy tarvittaessa töitä muualta – kuntoallas on pois käytöstä pitkään

Opetus- eli lastenallas pyritään saamaan uimareiden käyttöön vielä joulukuun aikana.

Kemi
Kemin uimahallin katto on osittain avattu rakennetutkimuksia varten.
Laura Valta / Yle

Kemissä on varauduttu järjestämään vaihtoehtoisia tehtäviä uimahallin henkilökunnalle, kun uimahallia ei voida pitää avoinna normaalisti. Kemin kaupungin nuoriso- ja liikuntajohtaja Matti Molander sanoo, että henkilökuntaa pystystään työllistämään muualle liikuntapalveluihin ja kouluille.

Uimahallilta kerrotaan, että henkilökunta on esimerkiksi suunnitellut tulevia ryhmäliikuntatunteja ja päivittänyt pelastussuunnitelmia, kun halli ei ole ollut avoinna normaalisti. Kemin uimahallissa on kymmenen työntekijää.

Kuntoallas on pois käytöstä koko talven ajan

Kemin uimahalli avattiin yleisölle tällä viikolla rajoitetusti ja väliaikaisen sisäänkäynnin kautta. Aulatilat, kahvio ja opetusallas otetaan käyttöön myöhemmin joulukuussa.

– Kuntoaltaan ja opetusaltaan väliin on tarkoitus tehdä suojaseinä ja sen valmistuttua avataan opetusallas. Kuntoallas jää koko talveksi pois käytöstä, sanoo kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immonen.

Kemissä valmistellaan uimahallin katon peruskorjausta ensi vuodelle. Kemin uimahalli suljettiin marraskuussa yleisöltä, kun hallin vanhimman osan kohdalla katossa havaittiin sortumisvaara.