Varaudu liikennemuutoksiin Mikkelissä jo keskiviikkona – itsenäisyyspäivän paraati hidastaa liikennettä ja muuttaa pysäköintiä

Paraatiin osallistuvaa kalustoa siirretään keskiviikkona aamupäivän aikana Mikkelin Tuskun ja Karkialammen alueille.

Mikkeli
Läheltä
Yle

Itsenäisyyspäivän paraati muuttaa Mikkelissä liikennejärjestelyjä keskiviikkona ja torstaina.

Paraatiin osallistuvaa kalustoa siirretään keskiviikkona aamupäivän aikana Mikkelin Tuskun ja Karkialammen alueille. Saapuvat marssiosastot voivat aiheuttaa hetkellistä hidastetta muulle liikenteelle päivän aikana Viitostiellä, valtatie 15:llä ja valtatie 13:lla.

Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät Mikkelin keskustassa, Maaherrankadulla ja Porrassalmenkadulla sekä Urheilupuiston ympäristössä. Kongressi- ja konserttitalo Mikaelin piha-alue ja Itä-Suomen aluehallintoviraston parkkipaikka varataan kokonaan kutsuvieraspysäköintiin.

Pysäköintikieltoalueille pysäköidyt ajoneuvot hinataan tarvittaessa pois, jos kuljettajaa ei tavoiteta ajoneuvon välittömästä läheisyydestä.

Torstaina itsenäisyyspäivänä paraati sulkee katuja paraatin etenemisen mukaan. Paraatijoukot etenevät Karkialammelta Otavankatua pitkin keskustaan. Poliisi ja sotilaspoliisi rajoittavat ja ohjaavat liikennettä paraatin aikana.

Itsenäisyyspäivän katselmus alkaa torstaina kello 12 ja paraati kello 13.

Valtakunnallinen paraati televisioidaan Yle TV1:lle torstaina kello 13 alkaen.