Jyväskylän Glorian vapaaehtoiset Malkavaara ja Martin palkitaan - tänään vietetään Vapaaehtoisten päivää

Jyväskylässä Monikulttuurikeskus Glorian Vuoden vapaaehtoiset ovat parivaljakko Hanna-Kaisa Malkavaara ja Maisa Martin.

Jyväskylä
Läheltä
Yle

Jyväskylässä Monikulttuurikeskus Glorian itsenäisyyspäivän juhlassa julkistetaan tänään Vuoden vapaaehtoinen. He on parivaljakko Hanna-Kaisa Malkavaara ja Maisa Martin Glorian suomen kielen vapaaehtoisista eli kielioppaista.

Perustelujen mukaan Malkavaara ja Martin ovat molemmat tehneet monipuolisesti vapaaehtoistyötä Gloriassa eläkkeelle jäätyään. He ovat kohdanneet satoja, jopa tuhansia maahan muuttaneita suomen kielen opiskelijoita ryhmissä ja ohjanneet Glorian kaiken kielisiä vapaaehtoisia ja toimijoita.

Hanna-Kaisa Malkavaara ja Maisa Martin tekevät Glorian lisäksi työtä myös muilla areenoilla. Hanna-Kaisa kouluttaa ja kehittää suomen kielen oppimisen Toisto-metodia Suomessa. Maisa kielenoppimisen emerita professorina osallistuu verkostoihin ja seminaareihin Suomessa ja ulkomailla.

Tänään vapaaehtoiset ja vapaaehtoistyö saavat erityistä huomiota kun Suomessa vietetään Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää.

Kansalaisareena ry on järjestänyt Vapaaehtoisten päivään liittyvän kampanjan, jossa vapaaehtoiset kutsutaan järjestämään vapaaehtoistoimintaan liittyvän tapahtuman omalla paikkakunnalla.

Kampanjaan liittyy myös somessa järjestettävä valokuvahaaste. Valokuvahaasteessa yhdistys haluaa tuoda näkyväksi vapaaehtoistyön monipuolisuutta. Suomen vapaaehtoisten toivotaan jakavan kuvan vapaaehtoistyöstään sosiaalisessa mediassa hashtagilla #vapaaehtoistenpäivä.