Lappeenranta vuokraa Huhtiniemen leirintäalueen 10 vuodeksi

Saimaan rannalla sijaitsevan leirintäalueen kehittämiseen haetaan pitkäjänteistä otetta.

leirintäalueet
Huhtiniemi camping mökkejä
Huhtiniemen leirintäalueen rakennuskanta on jo parhaat päivänsä nähnyt.Mikko Savolainen / Yle

Lappeenrannan kaupunki etsii Huhtiniemen leirintäalueelle pitkäaikaista yrittäjää.

Leirintäalue on tarkoitus vuokrata 10 vuodeksi eteenpäin ensi vuoden marraskuusta alkaen.

Huhtiniemen leirintäalueella on 85 asuntovaunupaikkaa, 100 telttapaikkaa ja 30 kesäkäyttöön tarkoitettua mökkiä. Lisäksi alueella on majoitus- ja huoltorakennuksia sekä rantasauna, joka kuuluu vuokrattaviin rakennuksiin

Huhtiniemen toiminnasta nykyisin vastaavan Lomaoksa Oy:n sopimus päättyy lokakuun lopussa vuonna 2019.

Vuoden vuokrasopimus ollut kehityksen jarru

Kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen myöntää, että leirintäalueen kehittäminen on ollut yhden vuoden vuokrasopimusten puitteissa hankalaa, kun vielä jatkostakaan ei ole ollut varmuutta.

− Kymmenen vuoden vuokra-aika mahdollistaa alueen pitkäjänteisen kehittämisen, olemassa olevien rakennusten kunnostamisen ja uusien rakentamisen, Puurtinen sanoo.

Vielä muutama vuosi sitten Huhtiniemeen suunniteltiin kylpylähotellia, ja sitä varten muutettiin asemakaavaa, joka muun muassa mahdollistaa hotellin rakentamisen rannan tuntumaan.

Hotellihanke kuitenkin kaatui.

Kehittämisideoista voidaan keskustella etukäteen

Kaupunki on valmis keskustelemaan Huhtiniemestä kiinnostuneiden yritysten kanssa alueen kehittämismahdollisuuksista jo ennen tarjouspyynnön jättämistä.

– Selvitämme Huhtiniemestä kiinnostuneille, minne voi rakentaa pysyviä rakennuksia, ja mitkä alueet on varattu mahdollisen hotellin käyttöön, Puurtinen lisää.

Kaupunki omistaa Huhtiniemen maa-alueen ja Lappeenrannan Yritystila Oy leirintäalueen rakennukset. Jatkossa leirintäalueen vuokraisäntä on Lappeenrannan kaupunki ja rakennukset jäävät Yritystilan omistukseen.

Kaupunki julkistaa tarjouspyynnön tammikuussa.