Moilas muuttaa toisenkin Pieksämäen leipomonsa gluteenittomaksi

Yhtiö keskittyy jatkossa entistä enemmän gluteenittomiin tuotteisiin.

Moilas
Gluteenittomia tuotteita ruokakaupassa
Camilla Uçan / Yle

Pieksämäkeläinen leipomoyhtiö Moilas muuttaa molemmat leipomonsa täysin gluteenittomaksi.

Aiemmin yhtiöllä on ollut Pieksämäellä kaksi tuotantolaitosta, joista toisessa on leivottu pelkästään gluteenittomia tuotteita.

Niin sanotussa pääleipomossa on tähän asti leivottu esimerkiksi ruisleipää ja muita vehnää sisältäviä tuotteita. Nyt leipomo aiotaan puhdistaa lattiasta kattoon kaikesta gluteenista.

Pelkästään gluteenittomiin tuotteisiin keskittyminen omissa leipomoissa mahdollistaa yhtiön mukaan tuotantomäärien ja valikoiman kasvattamisen. Gluteenia sisältävät tuotteet, esimerkiksi riisipiirakat, yhtiö teettää jatkossa alihankkijalla.