Aino-Kaisa Pekonen ottaa Linnan juhlissa kantaa parisuhdeväkivaltaa vastaan

Kullanvärinen puku on valmistettu hyväntekeväisyyskampanjaa varten.

Linnan juhlat
Suuri kullanvärisestä kankaasta tehty iltapuku on vauhdikkaassa liikkeessä vaatemallin yllä
Suunnittelija Anne-Mari Pahkala toteutti Linnan juhlia varten kolme iltapukua, joista tämä kultainen on illalla Aino-Kaisa Pekosen yllä.Satu Mali

Riihimäkeläinen Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen vaihtoi juhlapukunsa viime hetkellä torstai-illan Linnan juhliin.

Muotitaiteilija Anne-Mari Pahkala ehdotti, että Pekonen pukeutuisi Se kolmas (siirryt toiseen palveluun) -hyväntekeväisyyskampanjaa varten valmistettuun kultaiseen pukuun.

Kyseessä on Naisten Linjan käynnistämä osallistava taidekampanja, jonka tavoitteena on nostaa esiin väkivallan yleisyys Suomessa, rikkoa väkivallan ympärille kietoutuvaa hiljaisuutta ja häpeää sekä antaa ääni väkivaltaa kokeneille naisille.

Naisten Linja on kerännyt anonyymejä tositarinoita parisuhdeväkivaltaa kokeneilta naisilta. Tarinoista Anne-Mari Pahkala valitsi kolme ja suunnitteli niiden pohjalta kolme juhlapukua.

Aino-Kaisa Pekonen innostui tositarinan pohjalta syntyneistä puvuista.

Kansanedustaja muistuttaa tiedotteessaan, että EU:n perusoikeusviraston vuonna 2014 julkaiseman selvityksen mukaan joka kolmas suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa kumppanin taholta.

Pekonen kertoo haluavansa muistuttaa vakavasta aiheesta myös itsenäisyyspäivän juhlahumun keskellä.