Saarikko asettaa työryhmän pohtimaan rokotekattavuuden parantamista

Laaja-alaisen työryhmän asettamisesta on sovittu sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kesken.

rokotteet
Annika Saarikko
Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) asettaa moniammatillisen työryhmän selvittämään, miten rokotuskattavuutta voidaan ylläpitää ja parantaa Suomessa, sosiaali- ja terveysministeriö kertoo (siirryt toiseen palveluun)

Laaja-alaisen työryhmän asettamisesta on sovittu ministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kesken. Työryhmä asetetaan lähiaikoina, ja sen toimikausi on ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka, eli noin neljä kuukautta.

– Viime päivinä olemme käyneet vilkasta keskustelua rokotuksista, rokotuskattavuudesta ja rokotuskriittisyydestä. Julkisuudessa on esitetty erilaisia vaihtoehtoja, miten yhteiskunta voisi tukea lainsäädännöllä tai muilla keinoin mahdollisimman hyvää rokotuskattavuutta ja lisätä ihmisten hyvinvointia koko maassa, Saarikko sanoo tiedotteessa.

Ministerin mukaan lasten ja nuorten sosiaalietuuksia ja rokotusten vapaaehtoisuutta koskevat lainsäädännön muutokset pitää arvioida huolellisesti suhteessa perusoikeuksiin. Saarikko kertoo, että hyviä ehdotuksia on jo olemassa, joita aletaan nyt jatkotyöstämään.

Saarikon mukaan perheitä voidaan tukea arjessa, esimerkiksi laajentamalla neuvoloiden aukioloaikoja tai muistuttamalla perheitä rokotusten ajankohdista ja uusinnoista kansallisen rokotusohjelman mukaisesti.