Valepoliisit ovat huijanneet ihmisiltä kymmeniä tuhansia euroja

Poliisi tutkii uutta petossarjaa, jossa poliiseina esiintyneet soittavat jälleen vanhuksille ja pyytävät heidän tilitietojaan.

Lyhyet
Poliisin logo Turun pääpoliisilaitoksen seinässä.
Sisä-Suomen poliisi tutkii jälleen uutta petossarjaa, jossa valepoliiseksi esittäytyvät kalastelevat vanhusten pankkitilin numeroita.Kalle Mäkelä / Yle

Poliisi tutkii Tampereella tutkii uutta petossarjaa, jossa rikolliset soittavat ikäihmislle ja esiintyvät poliisina. Sisä-Suomen poliisin mukaan valepoliisien puheluissa kerrotaan, että tilille täytyy tehdä suojamuuri, jotta rikolliset eivät pääsisi tilillä oleviin rahoihin.

Rikolliset käyttävät hyväksi joidenkin poliisien nimiä saadakseen tarinoilleen uskottavuutta. Poliisi kertoo, että sarjassa on tehty kaikkiaan 12 rikosilmoitusta.

Valepoliiseina esiintyneet henkilöt ovat saaneet huijattua yhteensä noin 45.000 euroa. Teot ovat tapahtuneet osin elokuussa, mutta pääosin marraskuussa. Viimeisin huijaus on tapahtunut 26. - 28.11.

Poliisi kehoittaa ihmisiä erityiseen varovaisuuteen, koska Itsenäisyyspäivänä pankit ovat kiinni. Poliisi muistuttaa, että valepoliisit soittavat vanhuksille tyypillisesti pankkien kiinnioloaikoina.

Poliisi pyytää lisäksi omaisia, ystäviä ja tuttavia korostamaan vanhuksille, ettei tilitietoja tule luovuttaa missään tilanteessa ulkopuolisille.