Seinäjoki palkitsi Laitakaupungin Orkesterin ja Petra Ollin

Seinäjoen kaupungin perinteiset kulttuuri- ja Vuoden urheilija -palkinnot jaettiin tänään itsenäisyyspäivän juhlassa.

Seinäjoki
Laitakaupungin orkesteri ja Seinäjoen kaupunginorkesteri
Seinäjoen kaupunginorkesteri ja laitakaupungin Orkesteri löivät yhden konsertin ajaksi hynttyyt yhteen maaliskuussa.Anne Elhaimer / Yle

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalkinnon saa tänä vuonna Laitakaupungin Orkesteri. Vuonna 2011 Sibelius-Akatemian Rytminno-hankkeessa toimintansa aloittanut kuuden ammattimuusikon kokoonpano palkittiin tänään itsenäisyyspäivän juhlassa Seinäjoki-salissa.

Palkinnosta päättänyt kaupungin hyvinvointilautakunta kiittelee Laitakaupungin Orkesteria ennakkoluulottomuudesta ja haluaa nostaa esiin freelancer-muusikoiden tärkeää roolia Seinäjoella.

– Laitakaupungin Orkesterin toiminta on uutta luovaa, rajoja rikkovaa ja välillä yllätyksellistäkin, taiteellisesti kunnianhimoista, mutta viihdyttävää. Laitakaupungin orkesterin toiminta täydentää Seinäjoen musiikkielämän kokonaisuutta ja on ottanut siitä itselleen oman vakiintuneen paikkansa, todetaan kulttuuripalkinnon perusteluissa.

Petra Olli on vuoden urheilija

Seinäjoen kaupungin Vuoden urheilija -palkinnon saa Lappajärven Veikkoja edustava mutta Seinäjoella asuva painija Petra Olli. Ollin tuorein saavutus on MM-kulta Budapestissa.

Vuosittain jaettavien kulttuuripalkinnon ja Vuoden urheilija -palkinnon tarkoituksena on tukea ja edistää seinäjokelaista ja eteläpohjalaista sivistystyötä ja palkita lajissaan onnistuneita urheilijoita. Kummankin palkinnon suuruus on 3 600 euroa.