Bussikuljettaja autossa tapahtuneesta hyökkäyksestä: Olisi voinut käydä pahemminkin, tapaus jää mieleen pitkäksi aikaa

Kuljettajan mukaan hän ei saanut selvää, mihin hyökkäyksestä epäilty oli matkalla.

rikokset
autoja tiellä
Yle

Loimaalaisen autonkuljettajan Pekka Toivosen mukaan eilinen hyökkäys hänen kuljettamassaan linja-autossa jää pitkäksi aikaa mieleen.

Keskusrikospoliisi kertoi aiemmin keskiviikkona, että ulkomaalaistaustaisten matkustajien epäillään hyökänneen linja-autonkuljettajien kimppuun Uuraisilla ja Loimaalla.

Toivonen kertoo Yle Uutisille, että hänelle ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut vastaavaa. 14 vuotta autonkuljettajana työskennellyt Toivonen sanoo jatkavansa töitä entiseen malliin tapahtuneesta huolimatta.

Hän kertoo ulkomaalaistaustaisen miehen tulleen linja-auton kyytiin Loimaan asemalta ja istuneen hänen taakseen.

Kuljettajan mukaan miehellä ei ollut rahaa, eikä hän saanut selvää, mihin tämä oli menossa. Kuski pyysi miestä poistumaan, mutta lähti lopulta ajamaan autoa, kun mies ei poistunut autosta.

– Hän oli aggressiivisen tuntuinen ja yhtäkkiä hyökkäsi, tuli ja väänsi rattia, mutta sain auton vedettyä takaisin omalle kaistalle, Toivonen kuvailee tilannetta.

Toivosen kuljettaman linja-auton peili osui tapahtuneessa vastaantulevan linja-auton takakulmaan. Hän sanoo ehtineensä jarruttaa autoa, ja tutkimusten perusteella autolla oli vauhtia tuossa vaiheessa 35 kilometriä tunnissa. Toivosen mukaan hyökkäyksen tehnyt mies rauhoittui tapahtuneen jälkeen ja hän ajoi linja-auton asemalle.

– Sain hänet yhden kaverin kanssa taltutettua, laitoin hänet ulos ja soitin poliisit.

Toivonen sanoo tilanteen tuntuneen pelottavalta ja että se hermostutti häntä.

– Olisi voinut käydä pahemminkin, jos olisin osunut toiseen autoon.

Lue myös:

Ulkomaalaistaustaisten matkustajien epäillään hyökänneen linja-autossa kuljettajan kimppuun Uuraisilla ja Loimaalla – "Hän yritti ohjata autoa vastaantulevien kaistalle"

Poliisiylijohtaja hyökkäyksistä linja-autonkuljettajien kimppuun: Ei ole syytä pelkoon