Näin seuraat kanssamme itsenäisyyspäivää – Yle välittää tunnelmat aamusta yöhön

Luvassa on niin itsenäisyyspäivän pukuloistoa kuin mielenosoituksia.

Suomen itsenäisyyspäivä
Jussi-Pekka Rantanen, Ella Kanninen ja Sami Sykkö
Jussi-Pekka Rantanen, Ella Kanninen ja Sami Sykkö välittävät tunnelmia Linnan juhlista.Ilmari Fabritius / Yle

Voit seurata itsenäisyyspäivän juhlintaa Ylen eri välineissä koko päivän.

Yle seuraa tapahtumia verkossa hetki hetkeltä aamusta lähtien. Tarjolla on tunnelmia itsenäisyyspäivän vietosta eri puolilta Suomea.

Itsenäisyyspäivän lipunnostoa Helsingin Tähtitorninmäeltä voit kuunnella Radio Suomessa klo 9.00 alkaen.

Suomen lippu liehuu salossa.
Yle

Valtakunnallinen paraati välitetään Mikkelistä suorina lähetyksinä Ylen eri kanavilla: Yle Areenassa, Radio Suomessa ja TV1:ssä. Esimerkiksi Areenassa suora lähetys itsenäisyyspäivän paraatikatselmuksesta alkaa klo 11.50. Ohimarssi on nähtävissä klo 13.00 alkaen.

Yle seuraa verkossa ja uutislähetyksissä myös useita mielenosoituksia, joita järjestetään pitkin päivää.

Ilta huipentuu Linnan juhliin – äänestä suosikkipukujasi

Kohti Linnan juhlia -lähetyksessä virittäydytään juhlatunnelmiin Ylen aamuista tutun Sanna Savikon ja uutisankkuri Tommy Fräntin johdolla. Suora lähetys nähdään TV1:ssä klo 15.05–16.50 ja 18.11–18.55. Presidenttiparin haastattelu kuullaan klo 18.50. Voit katsoa lähetyksen myös Areenassa.

Ilta huipentuu Linnan juhliin, joissa on luvassa pukuloistoa ja juhlavieraiden haastatteluita. Lähetys Presidentinlinnasta alkaa TV1:ssä klo 18.55 ja jatkuu klo 22.15 asti. Linnan juhlien selostajina ovat toimittaja Ella Kanninen ja Ylen uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen.

Juhlat jatkuvat Hotel Kämpissä. Ylen Linnan jatkot -lähetys välittää sieltä juhlatunnelmia puoleenyöhön asti. Vieraita haastattelevat toimittaja Salla Paajanen ja Peltsi Peltola. Jatkoja voit katsoa myös Areenassa.

Kokoamme verkkoon juhlien huippuhetket, ja näytämme myös illan mieleenpainuvimmat puvut. Voit äänestää suosikkipukujasi yle.fi-sovelluksessa (siirryt toiseen palveluun).