1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Facebook

Britannian parlamentti julkaisi Facebookin sisäisiä sähköposteja

Yhtiö salli joillekin yrityksille täyden pääsyn käyttäjien ystävätietoihin. Aiemmin se on kertonut rajoittavansa sitä.

Kuva: Dinendra Haria / AOP

Britannian parlamentti on julkaissut Facebookin sisäisiä dokumentteja. Dokumentteihin kuuluu sähköposteja toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin ja yhteisöpalvelun työntekijöiden välillä.

Tapausta käsittelevän valiokunnan puheenjohtaja Damian Collins pitää dokumenttien julkaisemista yleisön etujen mukaisena.

Dokumentit herättävät Collinsin mielestä kysymyksiä muun muassa siitä, miten Facebook käsittelee käyttäjätietoja, ja millaisia käytäntöjä yhtiö soveltaa sovellusten kehittäjiin.

Valiokunta nostaa esille muun muassa sen, että Facebook salli joillekin yrityksille täyden pääsyn käyttäjien ystävätietoihin, vaikka aikaisemmin se on kertonut aiemmin rajoittavansa tätä. Collinsin mukaan ei ole selvillä, oliko tähän käyttäjien suostumus. On myös epäselvää, miten Facebook päätti, mitkä yritykset pääsivät tietoihin käsiksi.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Parlamentti on julkaissut dokumentteja noin 250 sivua. Osa niistä on luokiteltu "erittäin luottamuksellisiksi". Tiedot on saatu sovellusyritykseltä, joka haastaa Facebookin oikeuteen, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

Facebook on vastustanut sähköpostien julkaisemista. Sen mukaan dokumentit on esitetty "hyvin harhaanjohtavalla" tavalla ja julkaisu vaatisi asiayhteyttä.