Linja-autohyökkäyksistä epäiltyjä kuulustellaan tänään – vangitsemispäätös tehtävä viikonloppuun mennessä

Keskusrikospoliisi tutkii kahta tapausta, joissa linja-auton matkustajan epäillään hyökänneen kuljettajan kimppuun ja ilmeisesti pyrkimyksenä saada auto pois tieltä.

rikokset
Linja-autonkuljettaja ajaa autoa.
Stefan Paavola / Yle

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että eilen uutisoiduista linja-autohyökkäyksistä epäiltyjä kuulustellaan tänään.

– Toista rikoksesta epäiltyä kuulustellaan parhaillaan. Toista on jo kuulusteltu, ja hänen kuulusteluja vielä jatketaan myöhemmin, kertoo tutkinnanjohtaja keskusrikospoliisin rikoskomisario Sanna Springare.

– Motiiveja selvitetään tämän päivän aikana, sanoo Springare. Molempien osalta on päätettävä viikonloppuun mennessä tehdäänkö vangitsemispäätöstä.

Loimaalla ja Uuraisilla tapahtui kaksi samankaltaista tilannetta, joissa ulkomaalaistaustainen henkilö hyökkäsi linja-autonkuljettajan kimppuun.

Springaren mukaan vielä ei voi sanoa, onko kahden tapahtuman välillä yhteyttä. Kuitenkaan Springaren mukaan ei ole mitään viitteitä siitä, että olisi jokin suunnitelma, että tämänkaltaisia bussihyökkäyksiä tulisi enemmän. Springare lupaa lisää tietoa tutkimuksista perjantaina.

Tänään kuullaan myös muita henkilöitä kuten todistajia. Springare kertoo, että kuultavia on kuitenkin niin monta, että kaikkia ei ehditä kuulla tämän päivän aikana.

Lue lisää:

Sisäministeri bussihyökkäyksistä: Suomessa 9 000 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa – "On riski, että turhautuminen johtaa tämäntyyppiseen"

Bussikuljettaja autossa tapahtuneesta hyökkäyksestä: Olisi voinut käydä pahemminkin, tapaus jää mieleen pitkäksi aikaa

Poliisiylijohtaja hyökkäyksistä linja-autonkuljettajien kimppuun: Ei ole syytä pelkoon