Hyppää sisältöön

Presidenttipari Ylen haastattelussa: Suomen puhdas luonto tekee vaikutuksen ulkomaalaisiin vieraisiin

Rouva Jenni Haukio muistuttaa, että meistä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ympäristön tilaan.

Niinistöt
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio haastattelussa presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä. Haastattelijoina Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen.

Itsenäisyyspäivään olennaisena osana kuuluvien Linnan juhlien teemana on tänä vuonna yhteinen ympäristömme. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio muistuttivat Ylen haastattelussa, että ympäristön suhteen Suomella on paljon osaamista, jota kannattaa tarjota maailmalle.

– Yksi mieleen tuleva on tietysti metsäteknologiamme ja kaikki, mitä siitä saadaan, presidentti sanoi viitaten puolisonsa päällä olevaan koivusta valmistettuun juhlapukuun.

Rouva Haukio korosti puolestaan, että meistä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ympäristön tilaan:

– Miettimällä jokapäiväistä kulutusta; voi kierrättää, voi suosia julkisia kulkuneuvoja, voi pohtia ruokavaliota.

Rouva Haukion mukaan Suomen puhdas luonto tekeekin vaikutuksen ulkomaisiin vieraisiin – joulupukin ja muumien ohella.

"Kasvun ihmeitä"

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi sata vuotta maatamme repineestä sisällissodasta. Presidentti Niinistön mukaan tänäkin päivänä on syytä muistaa ne asiat, jotka ratkaisivat Suomen hyvän tulevaisuuden sata vuotta sitten.

– Demokratia ja sellainen tapa toimia, että kaikki tuntevat itsensä osallisiksi. Sillä me nousimme tuolloin, nykyään tarvitsisimme samaa.

Niinistön ja Haukion vuosi on ollut aivan erityinen kuitenkin tietyn tapahtuman vuoksi: presidenttiparin ensimmäinen yhteinen lapsi Aaro syntyi helmikuussa. Haukion mukaan ensimmäiset kuukaudet ovat olleet ainutlaatuisia.

– Kasvun ihmeitä täynnä joka päivä.

Myös presidentti Niinistö kommentoi parhaita hetkiään Aaron kanssa.

– Kun sieltä alkaa tulla sellainen vekkuli ilme, että huomasitkos, mitä minä aion tehdä. Se kyllä lämmittää aika lailla, Niinistö hymyili.

.
.