Sankarisukeltaja Mikko Paasi Linnan juhlissa: Täällä on kavereita, jotka ovat altistaneet itsensä hengenvaaraan paljon minua useammin

Thaimaassa luolapelastukseen osallistunut Mikko Paasi kertoo perheen pysyneen mielessä rankan operaation aikana.

Linnan juhlat
Sukeltaja Mikko Paasi kantoi Linnan juhlissa Thaimaan korkeinta arvomerkkiä
Sukeltaja Mikko Paasi kantoi Linnan juhlissa Thaimaan korkeinta arvomerkkiä

Thaimaassa luolaan jumiin jääneen jalkapallojoukkueen pelastusoperaatioon osallistunut sukeltaja Mikko Paasi on saanut jo Thaimaan korkeimman arvomerkin – Direkgunabhorn-ritarikunnan I luokan suurristin – jota hän kantoikin itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa.

– No, minä olen sukeltaja ammatiltani ja minulla on tietty taito, jonka minä osaan. Ja sen kun hallitsee, niin silloin ei tarvi epäillä, vaan voi lähteä tuollaisiin operaatioihin mukaan, Paasi kertoo pelastukseen osallistumisestaan.

Hengenvaaraan altistuminen ei ollut Paadelle iso kysymys.

– Näin itsenäisyyspäivän tiimoissa meillä on täällä vieraina varmasti kavereita, jotka ovat altistaneet itsensä hengenvaaraan paljon minua useammin. Mutta varmasti samanlaisella mielialalla siinä liikuttiin, Paasi vertaa.

Pelastusoperaation henkisestä vaativuudesta Paasi mainitsee, että ajatukset pitää pitää kasassa ja keskittyä vain yhteen etappiin kerrallaan. Hän sanoo myös positiivisen ajattelun auttavan vaikeassa tilanteessa.

– Kyllä minulla perhe pysyi mielessä koko ajan, vaimo ja lapsi, jotka pitivät ehkä hivenen varovaisempana, mutta enimmäkseen yritin pitää ajatukset positiivisena ja keskittyä vain tehtävään, Paasi kuvailee.

Lue lisää:

Sukeltaja Mikko Paasi sai korkeimman arvomerkin ja tapasi ensimmäisen kerran Thaimaan luolasta pelastuneita poikia: "Juttelimme kolme tuntia"