1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rasismi

Valmentajalle huudettu rasistinen solvaus keskeytti Ässien ja TPS:n C-junioreiden pelin Porissa – sääntöjen mukaan seurauksena voi olla sarjapaikan menetys

Päätöksen pelin keskeyttämisestä teki TPS:n valmentaja Eddie Ngara. Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan pelin luovuttaminen on kiellettyä.

rasismi
Ässien logo kuvassa
Yle Urheilu

Ässien C-nuorten ja TPS:n välinen jääkiekko-ottelu keskeytettiin keskiviikkona rasistisen huutelun takia.

Satakunnan Kansan (siirryt toiseen palveluun) mukaan päätöksen keskeytyksestä teki TPS:n valmentaja Eddie Ngara, jolle solvaus huudettiin.

Ässien C-junioreiden joukkueenjohtaja Markku Rantala vahvistaa tapahtuneen Ylelle ja kertoo, että Ässien osalta asia on selvitetty Jääkiekkoliiton kanssa.

– Ässät sai tässä tilanteessa päättää, pelataanko ottelu uudestaan vai jääkö vajaan ottelun tulos voimaan. Sarjatilanteen kannalta kyseessä oli merkityksetön peli ja pelin tulos jää voimaan.

Ässät johti ottelua keskeytyshetkellä 6–0. Peliä oli pelattu puolet täydestä ajasta.

Rantala sanoo, että Ässien leirissä pelin keskeyttäminen aiheutti ihmetystä, mutta sai myös ymmärrystä.

– Tuomareille ja valmentajille toki huudellaan aina pelin aikana, mutta rasismi ei missään tapauksessa kuulu jääkiekkoon.

Jääkiekkoliitto: Pelistä luopuminen aiheuttaa sarjapaikan menetyksen

Jääkiekkoliiton mukaan ottelun keskeyttäminen on lähtökohtaisesti sääntöjen vastaista ja tarkoittaa samalla sitä, että joukkue luopuu seuratoiminnasta.

Yksittäisen ottelun tapahtumiin liitosta ei kuitenkaan haluttu tässä vaiheessa ottaa kantaa, vaan tapaus käsitellään erotuomariraportin perusteella. TPS Teamin joukkueenjohtaja Susanna Söderlund ei halua tässä vaiheessa kommentoida tapausta.

– Mitään ei ole vielä ratkottu. Meiltä myös kysyttiin, haluammeko pelata ottelun uudestaan ja olimme sitä mieltä, että lopputulos saa jäädä voimaan.

Uutista korjattu 7.12. kello 11:18 – tarkennettu TPS:n Susanna Söderlundin kommenttia pelin lopputuloksesta.

Lue seuraavaksi