1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etsintäkuulutukset

KRP etsii rikollisia tehostetusti Ruotsin ja Tanskan kanssa – Pohjoismaiden etsityimpien lista julkaistiin ensimmäistä kertaa

Pohjoismaiden alueelta etsittävistä neljä on suomalaisia.

Keskusrikospoliisin päämaja Vantaalla. Kuva: Kimmo Brandt / AOP

Keskusrikospoliisi etsii ensimmäistä kertaa yhdessä Ruotsin ja Tanskan poliisin kanssa kahtatoista etsintäkuulutettua henkilöä, jotka saattavat oleskella jossakin Pohjoismaassa. Pohjoismaiden etsityimpien lista (siirryt toiseen palveluun) on nyt julkaistu ensimmäistä kertaa.

Etsintäkuulutetuista viisi on yhteispohjoismaisen listan lisäksi myös Euroopan etsityimpien (siirryt toiseen palveluun) listalla.

Lista törkeistä rikoksista epäillyistä tai jo tuomituista julkaistiin Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa yhtä aikaa.

Norjan oli tarkoitus olla mukana yhteistyössä, mutta se vetäytyi hankkeesta. Islannilla ei tällä hetkellä ole kansainvälisellä pidätysmääräyksellä etsittäviä.

Neljä etsityistä on suomalaisia ja neljä ruotsalaisia. Muut etsityt ovat Afganistanin, Algerian, Libyan ja Somalian kansalaisia.

Tavoitteena tarkemmat havainnot

Rikoskomisario Teemu Aittamaa Keskusrikospoliisista kertoo, että pohjoismaisella yhteistyöllä pyritään siihen, että näissä maissa etsintäkuulutetuille saataisiin enemmän näkyvyyttä ja etsintä olisi tehokkaampaa.

Rajaamalla aluetta ja etsittävien määrää pyritään myös saamaan tarkempia havaintoja.

Poliisi etsii yhä esimerkiksi Cannonball-liivijengin johtoon aiemmin kuulunutta Janne Petteri Tranbergia. Hänestä on eurooppalainen pidätysmääräys, joka koskee suorittamatta olevaa vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistusta ja epäiltyjä törkeitä veropetoksia.

Poliisi etsii yhä myös Ville Tapani Lehmusmetsää, jolla on suorittamatta liki 7,5 vuotta törkeästä huumausainerikoksesta.

Suomi on etsintäkuuluttanut kansainvälisesti eurooppalaisen ja pohjoismaisen pidätysmääräyksen perusteella kaikkiaan 130 ihmistä

Suomen, Ruotsin ja Tanskan etsintäkuuluttamista henkilöistä voi antaa vinkin soittamalla numeroon 050 440 1800 tai sähköpostilla osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Suomi on etsintäkuuluttanut 130 ihmistä – poliisi kaipaa yleisövihjeitä useista henkilöistä