Trump esittää uutta oikeusministeriä ja YK:n suurlähettilästä

Uudeksi oikeusministeriksi noussee presidentti George H. W. Bushin kaudella oikeusministerinä toiminut William Barr.

Yhdysvaltojen politiikka
William Barr vuonna 1991
William Barr vuonna 1991.REX / AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esittänyt maan uudeksi oikeusministeriksi William P. Barria. Virkaa hoitaa parhaillaan kansliapäällikkö Matthew Whitaker, joka korvasi marraskuussa eronneen Jeff Sessionsin.

Mikäli kongressi vahvistaa Trumpin esityksen, Barr palaa itselleen tuttuun työhön. Hän palveli oikeusministerinä vuosina 1991–1993 George H. W. Bushin presidenttikaudella.

Presidentti Trump luonnehti Barria arvostetuksi juristiksi ja erinomaiseksi ihmiseksi.

– Hän oli ykkösehdokkaani ensimmäisestä päivästä lähtien. Häntä kunnioittavat republikaanit ja demokraatit, sanoi Kansas Cityyn matkalla ollut Trump.

Hän toivoi nimityksen etenevän nopeasti kongressissa.

Journalisti YK:n suurlähettilääksi

Trump on myös esittänyt Yhdysvaltain uudeksi YK:n suurlähettilääksi Heather Nauertia. Naeurtin on määrä korvata Nikki Haleyn, joka on ilmoittanut luopuvansa tehtävästään vuoden loppuun mennessä.

Heather Nauert puhuu.
Trump on esittänyt Heather Nauertia YK:n suurlähettilääksi.AOP

Nauert on taustaltaan toimittaja, joka työskentelee parhaillaan Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajana. Ennen ulkoministeriöön siirtymistä Nauert työskenteli lukuisissa tiedotusvälineissä, viimeksi konservatiivisena tunnetussa Fox Newsissa.

– Nauert on tehnyt hyvää työtä Mike Pompeon ja muiden kanssa ulkoministeriössä. Hän on hyvin lahjakas, älykäs, hyvin nopea. Ja uskon että kaikki kunnioittavat häntä, Trump sanoi.

Lue lisää:

Analyysi: Oikeusministeri Sessionsin erottaminen kuohuttaa Yhdysvaltoja – Myös Venäjä-tutkinnan valvoja vaihtuu

Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley eroaa tehtävästään

Lähteet: AP, Reuters