Pankkiryöstöyritys päättyi traagisesti Brasiliassa: 12 kuoli ammuskelussa, heidän joukossaan kaksi lasta

Aseistautuneet ryöstäjät sieppasivat auton, jossa oli viisi saman perheen jäsentä. He saivat surmansa tulitaisteluissa.

Brasilia
Ampumavälikohtauksessa kuolleen ruumista kuljettettiin pois Milagresin kaupungissa, jossa pankkiryöstön yritys päättyi ainakin 12 ihmisen kuolemaan.
Ampumavälikohtauksessa kuolleen ruumista kuljettettiin pois Milagresin kaupungissa, jossa pankkiryöstön yritys päättyi ainakin 12 ihmisen kuolemaan.EPA/ NORMANDO SORACLES

Brasiliassa pieleen mennyt pankkiryöstöyritys päättyi perjantaina verilöylyyn, jossa kuoli ainakin 12 ihmistä.

Uutistoimistojen mukaan kuolleista viisi tai kuusi on pankkiryöstäjien ottamia panttivankeja. Heistä kaksi on lapsia. Loput kuolleista ovat poliisin luoteihin kuolleita pankkiryöstäjiä.

Pankkiryöstäjät olivat sulkeneet Koillis-Brasiliassa Cearán osavaltiossa Milagresissa pääkadun aikeenaan räjäyttää kaksi pankkiautomaattia. The Guardianin (siirryt toiseen palveluun)mukaan aseistautuneet ryöstäjät sieppasivat auton, jossa oli viisi saman perheen jäsentä.

Joidenkin viranomaistietojen mukaan ryöstäjät surmasivat panttivankinsa poliisin saapuessa paikalle. Tietoja ei ole vahvistettu.

Kaupungin pormestari Lielson Macedo Landim kertoi paikallisille tiedotusvälineille, että panttivangit kuolivat rikollisten, ei poliisin luoteihin. Poliisi ei ole vahvistanut pormestarin tietoja.

Kaksi ryöstäjää pidätettiin ja useiden kerrotaan paenneen paikalta. Kaupunki kehotti pian tulitaistelun jälkeen asukkaita pysymään sisätiloissa.

Vastaavanlaisia ryöstöjä, joissa rikolliset ovat räjäyttäneet pankkiautomaatteja, on tehty hiljattain samalla alueella.

Lähteet: AFP