Herätys: Fuengirolan suomalaisasutus kasvussa, jaetut kyydit tulevat taas, Loirilla yksinäinen joulu, viikko pättyy sateisena

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Mies kadulla
Hannu Hallamaa on rakennuttanut Fuengirolaan lukuisia kerrostaloja. Yksi niistä on Los Bolichesissa Centro Finlandiaa vastapäätä.Elena Guillén

Euroopan suurin ulkosuomalainen kaupunki muuttaa luonnettaan

Espanjan Aurinkorannikolla asuu talvisin 20 000–30 000 asukasta, tosin tarkkaa lukua ei tiedä kukaan, koska kaikki eivät siirrä kirjojaan Espanjaan. Fuengirolan ilme on muuttunut kovasti 1950-luvulta, jolloin alueelle muuttivat ensimmäiset suomalaiset. Yhä useampi muuttaa seudulle tekemään töitä, ja esimerkiksi alueen suomenkielinen koulu pursuaa oppilaita.

Jaettujen kyytien taival ollut paikoin vaikea, silti yritystä ja kokeiluja riittää

Kaupunkien liikenteeseen kehitellään palveluita, joilla ruuhkia saataisiin tulevaisuudessa vähennettyä. Yksi tällaisten ratkaisujen kehittäjistä on saksalainen autovalmistaja Volkswagen, jolla on kehitystyötä myös Suomessa. Yhtiön Suomen yksikön taustalla on taannoin Helsingissä toimineen Kutsuplus-palvelun teknologiaa.

MOIA-palvelun ajoneuvo.
MOIA-palvelun ajoneuvo.AOP

Vesa-Matti Loiri viettää joulun yksin

Vesa-Matti Loirin jouluklassikko Sydämeeni joulun teen täyttää 30 vuotta. Taiteilija on tehnyt joulukonserttikiertueita jo 1990-luvun alusta lähtien, mutta tämä saattaa olla hänen viimeisensä. Loiri viettää joulun yksin ja löytää rauhan kappaleen sanoman mukaisesti.

Vesa-Matti Loiri
– Kyllä varmasti yksi levy tulee tehtyä, Vesa-Matti Loiri paljastaa.Antti Lähteenmäki / Yle

Viikko vaihtuu sateisena ja tuulisena

Sunnuntain sääkartta.
Yle

Alkavan viikon sää on sateinen, lauha ja tuulinen. Osa sateista tulee vetenä, osa lumena. Enimmillään lunta voi sataa jopa kymmenen senttimetriä. Paikoin voi tulla jäätävää sadetta. Lue lisää säästä täältä.