Kansliapäällikkö Kellyn seuraajakandidaatti Nick Ayers kieltäytyy tehtävästä

Presidentti Donald Trumpin on nyt mietittävä muita ehdokkaita.

kansliapäälliköt
Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkö Nick Ayers (oikealla)
Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkö Nick Ayers (oikealla)Jabin Botsford / EPA

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkö Nick Ayers on kieltäytynyt toimimasta presidentti Donald Trumpin kansliapäällikkönä.

Presidentti Trump ilmoitti lauantaina, että Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kelly jättää tehtävänsä vuoden lopussa. Tiedotusvälineissä Ayersista arveltiin tulevan Trumpin seuraava kansliapäällikköä sen jälkeen, kun epäilyt 68-vuotiaan Kellyn ja Trumpin huonoista väleistä levisivät.

Lähteiden mukaan Ayers olisi ollut valmis toimimaan väliaikaisena kansliapäällikkönä, mutta Trump haluaa kaksivuotisen sopimuksen. Virkamiehen mukaan Ayers avustaa presidenttiä hallinnon ulkopuolelta.

Valkoinen talo ei ole tietotoimistojen mukaan välittömästi kommentoinut asiaa. Trumpin on nimitettävä uusi päällikkö ennen vuoden loppua.

New York Times (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että 36-vuotias Ayers on jättämässä Washingtonin kokonaan taakseen ja palaamassa perheineen Georgiaan. Ayers on pienten lasten isä.

Nick Ayers itse kirjoittaa Twitterissä, että hän on palaamassa Georgiaan ja kiittää saamastaan mahdollisuudestaan toimia Valkoisessa talossa.

Pari muuta ehdokasta seuraavaksi kasliapäälliköksi on presidentin kanslian hallinto- ja budjettiosaston johtaja Mick Mulvaney ja republikaanien kongressiedustaja Mark Meadows. Lisäksi ehdolla on myös valtiovarainministeri Steven Mnuchin.

Seuraava Valkoisen talon kansliapäällikkö on jo kolmas noin kahden vuoden aikana.

Lue myös:

Trump: Kansliapäällikkö John Kelly lähtee vuoden lopussa

Analyysi: Valkoisen talon kurinpitäjä eroaa – kansliapäällikkö Kelly oli järjen ääni sekavassa hallinnossa

Lähteet: Reuters, AP, AFP, STT